Hamarosan akár nemzetközi BMX-versenyeket is rendezhetnek Nyíregyházán

Forrás: turizmus.com

 2022. április 11. 11:42

A Nyíregyháza Kertvárosában található Street Parkban az immár olimpiai sportágnak számító BMX-versenyeket is rendezhetnek.

A Nyíregyháza Kertvárosában található Street Park elnyert egy jelentős állami támogatást, ennek kapcsán pedig akár már nemzetközi BMX-versenyeket is rendezhetnek a közeljövőben Nyíregyházán.

„Az egyesület egy hosszú távú tervet vázolt fel, ennek első ütemében pedig egy 6,3 millió forintos támogatást nyert el. Ez az összeg a parkban lévő eszközök fejlesztésére elegendő. A második ütemben további 20 millió forinttal szeretnénk támogatni az NYKSE-t, ebből az összegből pedig már egy olyan infrastrukturális beruházást valósíthatnak meg, melynek eredményeképpen akár nemzetközi BMX-versenyeket is tarthatnak itt. Mindez azért is fontos, mert a BMX olimpiai sportág” – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a terveket ismertető sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón Újvári Zoltán BMX-versenyző kápráztatta el trükkjeivel a megjelenteket

Fotó: NYKSE

A harmadik ütem egy még ennél is merészebb tervet vázol fel, szeretnék ugyanis egy tetőszerkezettel lefedni az objektumot.

„Ez egy óriási előrelépés lehetne, mert jelenleg esőben nem tudunk itt rendezvényeket tartani. Ebben az esetben viszont az év teljes időszakában lehetne itt edzeni, illetve programokat lebonyolítani. Ha erre az ütemre is támogatást kapunk, akkor egy komplex kerékpáros és szabadidő-park épülhet meg” – tette hozzá Solymosi János, az NYKSE elnöke.

Az egyesület már idén várja a BMX-eseket, a tervek szerint egy négy fordulóból álló sorozat házigazdája lehet Nyíregyháza.