Hatalmas jegyárkedvezménnyel nyit újra a Gellért fürdő

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 27. 09:32

Szeptembertől 1-jén, közel 40 százalékkal csökkentett jegyárakkal nyitja meg újra kapuit a Szt. Gellért Gyógyfürdő – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Az újranyitási akció keretében a belépőjegyek közel 40 százalékkal csökkentett áron vásárolhatók meg október 31-ig. Ez azt jelenti, hogy a Gellért fürdő hétköznap 3900 forintért, hétvégén 4500 forintért lesz látogatható. A 15 alkalmas akciós bérletek további 15 százalék kedvezményt biztosítanak a vendégeknek.

Újdonság az 5 alkalmas masszázsbérlet is, mely nemcsak a Gellértben vehető igénybe, hanem a társaság által üzemeltetett összes fürdőben.

Október végéig nagy kedvezménnyel lehet fürdőzni a Gellértben

Fotó: BGYH Zrt.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatott gyógykezelések közül a gyógyvizes gyógymedence és a gyógymasszázs szolgáltatások továbbra is elérhetőek lesznek, emellett pedig számos, egészségmegőrzést szolgáló privát gyógyszolgáltatást – mint pl. egyéni és csoportos torna – vezetnek be.

 

Különleges programok szeptember 5-én

Az újranyitás alkalmából, szeptember 5-én a Gellért különleges programokkal is várja vendégeit, amelyeken a fürdőbelépő megváltásával, térítésmentesen vehetnek részt. Karacs Ildikó mantraénekes koncertjein a gyógyító, testet-lelket simogató rezgések fokozzák a fürdőzés élményét. A zenei vonalat erősíti a VoiceStation csapata, a fürdőben három alkalommal lépnek fel, koncertjeiken nemzetközi filmek és népszerű dallamok hangzanak el.

Az egészségről az alakorvoslás program gondoskodik állapotfelméréssel, testösszetétel-méréssel és tanácsadással. Emellett a fürdő masszőrei ingyenes, frissítő nyakmasszázzsal kedveskednek a vendégeknek, a külön erre a napra kialakított vitaminbárban pedig friss gyümölcslevek kóstolhatók majd.

A hagyományokhoz híven ingyenes épületlátogatások is várják az érdeklődőket, akik a séta során megtekinthetik a fürdő alatti különleges ősforrást és barlangrendszert is. A látogatások után, a helyszíni „Víz-kvíz" játékban a helyesen válaszolók fürdőbelépőket nyerhetnek. A vezetett sétákon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, mától lehet jelentkezni ezen a címen: gellert@budapestspas.hu.

 

Biztonságos a fürdőzés

A BGYH tájékoztatása szerint az újranyitást megelőzően a Gellért fürdő területén a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeztek, a medencék vizét teljes körűen bevizsgálták.

A medencék vizének minőségét kétóránként ellenőrzik

Fotó: BGYH Zrt.

A többi fürdőhöz hasonlóan a medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét kétóránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órákat minden használat után fertőtlenítik. A forgalmasabb látogatótereket (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket 30 percenként fertőtlenítik. A vendégek a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szert és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat találnak. Papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a fürdő területére.

A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek.

A vendégek még nagyobb biztonsága érdekében a BGYH munkatársai a fürdők bejáratánál hőmérséklet-mérést végeznek és 37 C-fok feletti testhőmérséklet esetén nem engedik be a látogatót – hangsúlyozták.

A Gellért fürdő minden nap 9 és 19 óra között lesz látogatható az újranyitás után.