Horvátország nem csak tengerparti nyaralás

Forrás: turizmus.com

 2020. július 12. 12:06

A horvát turizmust érintő aktualitások és a LOT júliustól induló járatairól szóló információk is elhangzottak a Jet Travel webinarsorozatának legutóbbi epizódjában.

Az üzleti utaztató ezúttal a PR in Hungary együttműködésével szervezte meg az eseményt. A résztvevőket Toldi Gabriella, a Jet Travel ügyvezetője köszöntötte, majd át is adta a szót Kenderesy Nadinnak, aki a PR in Hungary képviseletében moderálta a webinart. A PR-ügynökség már két éve képviseli Horvátországot a magyar piacon, és szoros partnerségben áll a horvát egységekkel is rendelkező Falkensteiner szállodacsoporttal. Az előadók a PR in Hungary felkérésére vettek részt a Jet Travel webinarján.

2019-ben 644 ezer honfitársunk összesen 3,3 millió vendégéjszakát töltött el Horvátországban – mondta el ismertetőjében Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője. Az évi mintegy 300 napsütéses nappal, közel 6300 kilométer hosszú partszakasszal és 1244 kisebb-nagyobb szigettel büszkélkedő országot mint tengerparti desztinációt aligha kell bemutatni a magyar utazóknak. Azt azonban kevesebben tudják, hogy Horvátország rendelkezik a legtöbb természetvédelmi területtel Európában, s hogy azok számára is ideális célpont, akiknek az aktív turizmus – a búvárkodás, kerékpározás, paragliding, rafting és kajakozás, túrázás, bungee jumping és ziplininga – jelenti a kikapcsolódást.

Galesnjak szigete. Horvátország tengerparti térségei járványügyi szempontból biztonságosnak tekinthetők

Fotó: 123rf

Az ország tíz régiójában a strandokon túl számos egyedülálló építészeti és kultúrkincs, rejtett természeti érték, több mint 25, EU-s oltalom alatt álló, eredetmegjelöléssel és oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel rendelkező élelmiszer vár felfedezésre – hívta fel a figyelmet a képviselet vezetője.

Közúton jelenleg nagyon kedvező autópálya-díjakkal érhetők el a különböző nyaralócélpontok. Aki Magyarországról vasúton szeretne utazni az Adriára, az július 11-től a szezon végéig a RegioJet vasúttársaság napi egy közvetlen járatát veheti igénybe, csornai felszállással (Budapestről a MÁV szállítja az utasokat Csornára). A LOT légitársaság Budapestről heti egy közvetlen járatot indít Dubrovnikba, Flixbusszal pedig az ország 11 üdülőhelyére lehet közvetlenül eljutni.

A koronavírus-helyzetről Ivana Herceg elmondta: július 9-éig Horvátországban az összes regisztrált esetek száma 3272 (113 elhunyt), az aktív esetek száma 930 volt. A jelenlegi gócpontok Zágráb és Szlavónia, tehát a tengerparti térségek – természetesen a horvát járványügyi előírások betartásával – biztonságosnak tekinthetők. Ezzel együtt javasolt, hogy az utazók rendelkezzenek Európai Egészségbiztosítási Kártyával.

A képviselet-vezető hozzátette: az országba való beutazás előtt ajánlott regisztrálni ezen a (magyar nyelven is elérhető) linken. Azoknak az utasoknak, akik adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt. Az adatok online feltöltését követően az utasnak visszaigazoló e-mailt küldenek, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Szolgálat útmutatásait és javaslatait.

 

Kedvezményes nyaralások a Zadar régióban

A webinar következő részében az osztrák Falkensteiner Hotels & Residences értékesítési vezetője, Dina Draksler mutatta be a cégcsoport horvátországi kínálatát. A dél-tiroli alapítású családi panzióból kinőtt szállodavállalat ma már hét országban összesen 30 hotellel van jelen. Portfóliójában prémium wellnesshotelek, családi szállodák, városi hotelek, apartmanok és prémium kempingek is szerepelnek.

Horvátországban hét, különféle fókuszú és stílusú egységet kínálnak, valamennyit Zadar régióban. Dina Draksler kiemelte, hogy a járványügyi előzményekre való tekintettel az idei szezonban a szálláshelyeket kedvezményes áron, rugalmas foglalási feltételekkel vehetik igénybe a vendégek.

 

Újdonságok a LOT-tól

A LOT budapesti járatairól Krizsán Gabriella, a Jet Travel projektmenedzsere elmondta, hogy a légitársaság július 1-jétől újra napi járatot üzemeltet Budapest és Varsó között; a járatszám július 15-től napi kettőre emelkedik. Július 3-tól szombatonként nyaraló célállomásra, Dubrovnikba és Várnába indítanak járatokat heti egy alkalommal. Július 19-től a Budapest–Dubrovnik légi járat vasárnaponként fog közlekedni, a gép reggel 7 órakor indul Budapestről, és 8 óra 15 perckor száll le Dubrovnikban.

A Jet Travel webinárján

Fotó:  Jet Travel

A hosszútávú járatok közül a Szöul, Tokió és Torontó járatok indultak újra a budapesti járathoz csatlakozva. A Budapest–Szöul nonstop járat július 20-tól hétfői napokon fog közlekedni.

Zárásként Krizsán Gabriella elmondta, hogy a Jet Travel munkatársai a naprakész utazási információkkal szolgáló utazasinfo.com weboldal tartalmát dokumentumtárral, nemzetközi hajózási és autóbuszjáratokra vonatkozó információkkal bővítették.