A horvát tengerpart 11 városába indít közvetlen járatokat a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2020. július 07. 12:42

Júliustól átszállás nélkül lehet utazni Magyarországról a horvát tengerpart 11 üdülőhelyére a FlixBus menetrend szerinti távolsági buszaival.

Magyarországról július 9-től a hét négy napján, csütörtöktől vasárnapig indulnak éjszakai járatok az Isztriára és Dalmáciába, visszafelé is ezeken a napokon lehet utazni – tájékoztatta szerkesztőségünket a FlixBus.

Az északi partszakaszon Rijeka, Opatija, Pula és Rovinj, a dalmát régióban Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir és Split érhető el zöld busszal. A magyar utasok Budapesten és Siófokon is fel tudnak szállni a járatokra. A fővárosból kevesebb, mint hét óra alatt a tengerpartra érhetnek a nyaralók távolsági busszal, a Balaton-partról pedig megközelítőleg öt és fél óra az út a legközelebbi vízparti úti célig, Rijekáig.

Pula is közvetlenül elérhető lesz a zöld buszokkal

Fotó: 123rf.com

A FlixBus az elmúlt hetekben kezdte újraindítani hálózatát. A vállalat Budapest és Zágráb között is helyreállította a távolsági buszos kapcsolatot, a horvát belföldi járatok szintén elindultak. Ennek köszönhetően egy átszállással számos további nyaralóhely érhető el az Adriai-tenger partján, például a Krk-sziget, Vodice, Makarska vagy Dubrovnik is.

A nyaralójáratokra egyirányú jegyek 6399 forinttól érhetők el.

A FlixBus Európa-szerte új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket alkalmaz, amelyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek vannak érvényben a Magyarország és Horvátország között közlekedő, magyar buszpartnerek által üzemeltetett járatokon is. A járművek tisztításáról és az utasokra vonatkozó fedélzeti előírásokról a társaság weboldalán található aktuális információ.