Idegenforgalmi vásár Kambodzsában magyar propagálással

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 29. 17:23

Angkor mellett már a kambodzsai tengerpart is népszerű, és egyre több magyar Kambodzsán keresztül látogatja meg a térséget.

Második alkalommal rendezik meg Kambodzsa idegenforgalmi vásárát, a Cambodia Travel Mart-ot (CTM), ahol a helyi értékesítők, idegenforgalmi szakemberek találkozhatnak a külföldről érkező vevőkkel. Mintegy 150 külföldi vevő és 50 újságíró érkezésére számít a turisták körében egyre népszerűbb délkelet-ázsiai ország. Az érdeklődök 35 nemzetközi és 100 belföldi értékesítő kínálatából választhatnak.

Az eseményt október 11-13. között rendezik meg a királyság fővárosában Phom Penhben, a kiváló adottságokkal rendelkező Diamond Island Convention and Exhibition Centerben. Fő szervezői között van a nagy tapasztalatokkal rendelkező TTG Asia és a SlickBooth Events and Public Relation Co.

A kambodzsai vásár

Fotó: turizmus.com

A Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Hivatalának 2015 óta Sárdi Rudolf délkelet-ázsiai szakértő, turisztikai szakember a magyarországi és kelet-európai képviselője. A Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztériumának jelentése szerint az idei év első 6 hónapjában az országba látogató turisták száma elérte a 3 milliót, ami 12,7%-os növekedésnek felel meg.

A CTM fő célkitűzése, az ország imázsának növelése és a 2020-ra kitűzött cél: 7 millió beutazó turista fogadása — hangsúlyozta Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője.