Idén a karácsony busszal érkezik Szombathelyre

Forrás: turizmus.com

 2021. december 01. 12:20

Adventi csokrot kínál a helyieknek és látogatóknak Szent Márton városa – kalendáriummal, karácsonyi busszal, sétákkal és vásárral.

A Savaria Kalendárium idén is arra hivatott, hogy a helyi vállalkozók által felajánlott nyereményekkel 24 szerencsés játékosnak tegye szebbé a karácsonyi készülődés időszakát.

A december 1-től 24-ig tartó játék során mindennap, egy, a városhoz köthető kérdést tesznek fel a Hová Menjek Szombathelyen Facebook-oldalán, ahol az A), B) és C) válaszlehetőségek közül lehet kiválasztani a helyes megoldást. Másnap kisorsolják az aktuális nyertest. A játék feltétele, hogy a résztvevő kedvelje a Hová menjünk Szombathelyen Facebook-oldalát, és megossza az aznapi játékról szóló posztot.

A karácsonyi készülődés jegyében adventi városnéző Christmas busra is pattanhatunk, amely karácsonyi égősorokkal, adventi díszekkel és fagyönggyel díszítve járja a város útjait. A közel másfél buszozás során a 100 évvel ezelőtti Szombathely története, patinás épületei és karácsonyi szokásai elevenednek meg. Mosolyt előcsaló sztorik, apró meglepetések, forralt bor és rengeteg élmény várja az utasokat.

A karácsonyi készülődés jegyében is számos programot kínál a látogatónak Szombathely

Fotó: Mészáros Zsolt

Buszos időpontok: 2021. december 1–17.; (szerda-csütörtök-péntek: 18.00-tól; szombat és vasárnap: 16.00-tól és 18.00-tól); Jelentkezni lehet a 94/312-972-es telefonszámon vagy a www.ventouratravel.hu honlapon keresztül online!

De a város feltárul azok előtt is, akik az adventi sétákra jelentkeznek. Megtudhatják, hol van Szombathely Fő terén Maria Immaculata szobor, és hogy egyáltalán mi is az? Merre lakott itt az első magyar filmszínésznő, és ki is ő? Arra is fény derül, mi köze van Szent Sebestyénnek a szombathelyi nagy pestisjárványhoz? A fizetős séták a Tourinform-iroda elől indulnak 14 órakor. Időpontok: december 4., 12., 18.

Az elmaradhatatlan adventi vásárt a hétvégi gyertyagyújtásokon kívül számos koncert színesíti: december 3-án, 4-én, 5-én, 10-én, 11-én, 17-én és 18-án délután 16-17 órától egészen késő estig zenélnek, koncerteznek a fellépők. Köztük lesznek mások mellett a Dorkacoustic, a Kugler Zenekar, Danics Dóra és Szokodi Zoltán, az Alterego zenekar, a Kodachrome vagy a Sipőcz Band Acoustic.

További infók a programokról ITT és ITT.

(Címlapkép: Mészáros Zsolt)