Kiderültek a siófoki Galerius fürdő tervezett fejlesztésének részletei

Forrás: turizmus.com

 2023. október 13. 12:24

Kiderültek a siófoki Galerius fürdő tervezett fejlesztésének részletei, többek között az újranyitáshoz és működtetéshez elengedhetetlenül szükséges műszaki tartalom paraméterei és azok költségvetése.

A TOP plusz turisztikai pályázaton elnyert 900 millió forinton felül szükséges legalább félmilliárd forint forrás megszerzésére több irányban folynak egyeztetések (városi költségvetés, banki és egyéb finanszírozás), a képviselő-testület továbbra is egyöntetűen támogatja a fürdő újranyitását – tudta meg a siófoki helyi média Kósz Ágotától, a fürdőt üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetőjétől.

Megújul a siófoki Galerius fürdő

Fotó: Galerius Fürdő

 

Az újranyitást követően a látogatók számos új, vagy teljesen megújult élményelemmel találkozhatnak majd.

Az élménymedencében korszerűsítik a koktélbárt, új interaktív elemeket létesítenek, a gyerekmedencét is plusz élményelemekkel látják el. Megújul az Anaconda és a Péntek 13 csúszda, az esti fürdőzés hangulatának fokozása érdekében fény és hangtechnikai elemekkel gazdagítják a kínálatot.

A komplex akadálymentesítés során mozgássérült beemelőket telepítenek a kül- és beltéri medencékhez. A meglévő öltözőkabinokat nagyobb tároló kapacitású és helyigénynek megfelelő öltözőkabinokra cserélik.

A családok, baráti társaságok részére nagyobb beauty spa részt alakítanak ki, benne többek között jakuzzival, caracalla káddal és páros masszázshelyiséggel. A szaunavilág teljes körű korszerűsítésen esik át: növelik a befogadóképességet, átalakítják a zuhanyzókat, hűtősokkolóval gazdagítják a kínálatot. A szaunázok részére kültéri pihenőteraszt hoznak létre.

A szaunavilág is teljes körű korszerűsítésen esik át

Fotó: Galerius Fürdő

 

Balatonkörút bringapontot (pihenő és szervizpont) létesítenek, melyet okostechnológiai eszközökkel (okospad, mobiltöltési lehetőség) szerelnek fel. A parkoló e-autótöltőkkel bővül.

A projekt része az épület víztechnológiai, légtechnikai, villamos és egyéb energetikai berendezéseinek fejlesztése is, a vendégek számára kevéssé látványos munkálatokra a fejlesztésre költendő 1,5 milliárd forint 75 százalékát fordítják. A projektben kiemelt jelentőséget kap a turisztikai szolgáltatások energiahatékonyságának, megújuló energiatermelésének növelése és digitalizálása a jövedelmezőség és fenntarthatóság biztosítása érdekében – olvasható a Siofok.hu oldalon.