Újabb Ipoly-híd köti össze Magyarországot és Szlovákiát

Forrás: MTI

 2023. december 01. 13:18

Új Ipoly-hidat adtak át Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Őrhalomnál, a másikon pedig Ipolyvarbónál. A híd megkönnyíti a határ menti közösségek életét és a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos.

Mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a helyszínen. A minisztérium közlése szerint a tárcavezető az avatóünnepségen emlékeztetett rá, hogy 2010-ben még csak huszonkét határátkelési pont volt a két ország között, míg most a harminckilencediket adták át.

Ipolyvarbó és Őrhalom között korábban 23-24 kilométert kerülve, legalább fél órát kellett autózni, most pár percre, néhány száz méterre csökkent a távolság.

Az Őrhalom és Ipolyvarbó között megépült új Ipoly-híd

Fotó: MTI / Komka Péter

 

A 30,5 méteres híd mellett Magyarországon 1100 méter, Szlovákiában pedig 400 méter utat építettek - mondta el az EU társfinanszírozásával 2,5 milliárd forintból megvalósult fejlesztést ismertetve.

"Ez tehát a harminckilencedik átkelési pont, de nem állunk meg" – jelentette ki, hozzátéve, hogy a jövő év elején újabb átkelési pontot adnak át Drégelypalánknál.