Január 17-től szigorodnak a múzeumlátogatási szabályok Máltán

Forrás: turizmus.com

 2022. január 16. 14:37

Január 17-től, hétfőtől a Heritage Malta (HM), vagyis a Máltai Múzeumigazgatóság által üzemeltetett múzeumokba, látogatóközpontokba, turisztikai helyszínekre csak érvényes oltási igazolvánnyal lehet belépni. A szabály alól mindössze a 12 év alatti gyermekek mentesülnek.

A HM munkatársai minden turisztikai attrakció helyszínen és múzeumban beolvassák a legfrissebb oltási igazolás QR kódját, legyen az máltai, vagy az EU tagországaiban kiadott COVID-igazolvány - közölte a Máltai Idegenforgalmi Hivatal. A szkennelésre szolgáló alkalmazás más EU-tagállamok digitális COVID-igazolványait is képes beolvasni.
Azok a látogatók, akik nem rendelkeznek érvényes vakcina-igazolással, akkor léphetnek be HM múzeumba vagy egyéb helyszínre, ha rendelkeznek az alábbiak valamelyikével:

  • Negatív PCR vagy antigén-teszt eredménnyel (legfeljebb 72 órás);
  • 6 hónapnál nem régebbi pozitív PCR teszt eredménnyel, amely igazolja a koronavírusból történt felépülést;
  • Az egészségügyi hatóságok által kiállított oltási kártyával;
  • Olyan egészségügyi igazolás felmutatásával, amiből látható, hogy a látogató egészségi állapota miatt nem oltható.

 

Azok a látogatók, akik még január 17. előtt vásároltak előre váltott jegyet (például a Hypogeum és az Underground Valletta jegyek esetében fordulhat ez elő), azok mentesülnek az oltási bizonyítvány követelményei alól. A január 17. után vásárolt jegyekkel belépőknek azonban már meg kell felelniük a fenti belépési szabályoknak.

A HM által szervezett rendezvényeken minden résztvevőnek érvényes oltási igazolást kell bemutatnia, kivétel nélkül.

Azoknak, akik nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal, negatív PCR-teszttel, vagy a felépülést igazoló papírral kell rendelkezniük a belépéshez

Fotó: 123rf.com

A HM múzeumokban és látványosságoknál mind a turistáknak, mind a dolgozóknak kötelező maszkot hordani és az egészségügyi hatóságok által előírt távolságot is be kell tartaniuk. A belépés előtt minden látogató hőmérsékletét megmérik, ezen kívül pedig ajánlott a rendszeres kézfertőtlenítés is.