Jótékony ÚriMuri Debrecenben

Forrás: MTI

 2016. június 28. 16:09

„ÚriMuri” néven zenei és gasztronómiai parádét rendeznek Debrecenben, a történelmi belváros egyik legszebb és legkedveltebb részén, a több mint százéves épületekkel övezett Simonffy utcában és a szomszédos Halközben.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere „turisztikai mesekönyvbe illőnek” nevezte, hogy a térség 16 vállalkozója megalakította a „Halköz-Társaságot”, amely támogatja az önkormányzat városszépítő és turizmust élénkítő tevékenységét. A „Halköz-Társaságba” tömörült helyi vállalkozások példaértékű összefogásaként rendezik meg július elsején és másodikán az „ÚriMuriként” meghirdetett Simonffy utcabált – tette hozzá az alpolgármester.

 

„Aki részese volt egyszer a teraszon ücsörgős, iszogatós baráti összejöveteleknek, mindig visszavágyik a Simonffy utca és a Halköz kávézóiba, éttermeibe”  – mondta Pántya Szabolcs vállalkozó, a rendezvény kezdeményezője, s kiemelte: az „ÚriMurival” az a céljuk, hogy felhőtlen, fiesta-szerű szórakozást biztosítsanak a történelmi belvárosban. Mindezt élő zenével, színpadi produkciókkal, show-műsorokkal, helyben, a közönség előtt alkotó festők, grafikusok bemutatóival "fűszerezik".

Az „ÚriMurin" készülő alkotásokat elárverezik, a bevétellel a debreceni gyermekklinikát támogatják – hangzott el a tájékoztatón.

 

Halköz, Debrecen