Szigorúan korlátozza Ausztria az olasz beutazást

Forrás: turizmus.com

 2020. március 10. 15:44

Ausztria szigorúan korlátozza a beutazást Olaszországból az új koronavírus okozta fertőzés miatt – jelentette be kedden Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Ausztria bevezeti a teljes határellenőrzést Olaszország felől, az eddigi szúrópróbaszerűen elvégzett orvosi ellenőrzéseket általánossá teszik. Minden belépő útlevelét lefényképezik a későbbi utánkövetés biztosítása érdekében. Olaszok csak akkor léphetnek be az országba, ha rendelkeznek igazolt orvosi engedéllyel arról, hogy vírusmentesek. Az osztrákok hazatérését a külügyminisztérium segíti, de mindenkire kötelező kéthetes karantén vár.

A turisták továbbra is átutazhatnak az országon, de nem állhatnak meg. A rendelkezést többek között a tankkijelzők ellenőrzésével tartatják be.

Ezenkívül betiltják az ötszáz fősnél nagyobbra tervezett kültéri, illetve a százfősnél nagyobbra tervezett beltéri rendezvényeket.

Az Olaszország felől érkező turisták csak megállás nélkül utazhatnak át az országon

Fotó: 123rf

A Tiroler Tageszeitung szerint a síterepeket egyelőre alig érintik a korlátozások. A cikk egy példát említ: a tiroli Ischglben több koronavírusos esetet regisztráltak egy bárban, emiatt ezen a síterepen várhatóak korlátozások a felvonók üzemelésében is (a bár már karantén alatt van). A tiroli tartományi vezető, Günther Platter szerint további egy-két síterepen is leállíthatnak majd felvonókat. Általános, az olaszországihoz hasonló leállásokra azonban nem kell készülni.

Rudi Anschober osztrák egészségügyi miniszter bejelentése szerint kedd reggelig 158 koronavírusos megbetegedést állapítottak meg Ausztriában.