Látogatóközpont lesz a kaposvári Csokonai fogadóból

Forrás: MTI

 2019. január 27. 16:18

Megújul a legendás Csokonai fogadó Kaposváron, a város 1,2 milliárd forintot költ az emblematikus, barokk stílusú épület rekonstrukciójára.

A Fő utca 1. szám alatt álló ingatlan volt a helyszíne annak az 1798-ban, Csokonai Vitéz Mihály részvételével megrendezett bálnak, amely apropót szolgáltatott a költő Dorottya avagy a dámák diadala a fársángon című vígeposzának megírásához.

A teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében a Dorottya-háznak is nevezett, jelenleg használaton kívüli épületben látogatóközpontot, kiállító- és bemutatótereket, kulturális, szabadidős események befogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki.

A rekonstrukció hozzájárul ahhoz, hogy a turizmus legyen Kaposvár gazdaságának egyik húzóágazata

Fotó: kaposvarmost.hu

A napokban kezdődött, a műemléki szempontok figyelembe vételével zajló munkálatoknak része az épület energetikai korszerűsítése, környezetének, udvarának helyreállítása, az akadálymentesítés és egyebek mellett parkolók kialakítása is.

A rekonstrukció hozzájárul ahhoz, hogy a turizmus legyen Kaposvár gazdaságának egyik húzóágazata. A város ennek mentén számos, a vendégforgalom növelését, a munkahelyteremtést, a lakosság életminőségének javítását célzó turisztikai attrakcióval bővült az elmúlt években.

Kapcsolódó cikkek

Digitális séta a Zselicben

2018. december 14.