Léghajtásos járművek nemzetközi parádéja Egerben

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. május 06. 19:23

Nyolc ország 41 csapata nevezett be a május 9-11. között Egerben megrendezendő pneumobil – léghajtásos járművek – nemzetközi versenyére.

Mindezt azon a sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet május 6-án a hevesi megyeszékhelyen tartottak. A szervezők nevében Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy több mint egy évtizede rendezték meg Egerben az első versenyt. Azóta évről-évre, egyre nagyobb érdeklődés kíséretében nemzetközivé nőtte ki magát a különleges parádé. Hazánkból a mostani megmérettetésen 22 csapat vesz részt, csaknem az összes műszaki felsőoktatási intézmény képviselteti magát.

Nyolc ország résztvevői versenyeznek majd az Érsekkertben

Fotó: Mentusz Károly

A program szerint az előkészületek után, május 10-én, pénteken délután 4 órakor az egri Dobó téren vonulnak fel a pneumobilok, majd a megnyitót követően koncertre is sor kerül. Május 11-én reggeltől kora délutánig az egri Érsekkertben mérkőznek meg egymással a csapatok, amelyek távolsági, ügyességi és gyorsasági futamokban bizonyítják tudásukat. Ezzel párhuzamosan vidám, családi programokat is szerveznek. Az ingyenesen látogatható verseny várható eredményhirdetése délután 3 órakor lesz.

Családi programokat is ígérnek a szervezők

Fotó: Mentusz Károly

A továbbiakban Habis László, Eger polgármestere hangsúlyozta, hogy a város anyagilag is támogatja a rendezvényt.