Magyar Kincsek a királyok városában és a Velencei-tónál

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 14. 13:35

Székesfehérváron és a Velencei-tavon járt a Magyar Kincsek eseménysorozat. A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. egynapos programjain hazai kulturális, természeti, történelmi értékeket mutat meg az érdeklődőknek.

A Magyar Termék tanúsító védjegyrendszert működtető társaság idén indította útjára az egy-egy régió kincseiből válogató programsorozatot, amelynek a második állomásán először a királyok városába kalauzolták el a velük tartókat.

A résztvevők megismerkedhettek a 500 évig magyar koronázóhelynek számító város történelmi nevezetességeivel éppúgy, mint a virágórával vagy a harangjátékkal. Ezután az Albapark étteremben kóstolhatták meg a Világevő gasztrobloggal közösen kialakított degusztációs menü fogásait, majd egy kenutúrán rögtön le is dolgozhatták az ebédet, és megcsodálhatták a Velencei-tó vadregényes élővilágát.


A Magyar Kincsek sorozat  folytatódik, a résztvevők visszajelzései pozitívak. Októberben Halországba és egy, csak külön engedéllyel látogatható ipari létesítménybe kalauzolják a partnereiket, illetve mindazokat, akiknek az érdeklődését fel akarja kelteni a Magyar Termék védjegyekben rejlő lehetőségekre.

Benedek Eszter ügyvezető szerint a Magyar Kincsek sorozattal fel akarják hívni arra a figyelmet, hogy sok olyan „Magyar Kincs" van, amely érdemes arra, hogy szélesebb körben is megismerjék, csak meg kell találni és népszerűvé kell tenni őket.

Másfelől pedig még a legismertebb „Magyar Kincseknek" is vannak olyan értékeik, amelyek bemutatásával növelhető a vonzerejük. Így kapcsolódik a Magyar Kincsek programsorozathoz a Magyar Termék tanúsító védjegy, hiszen ennek is az a célja, hogy a megbízható hazai termékeket és szolgáltatásokat megmutassa és népszerűbbé tegye a vásárlók körében.