Megkezdődött a Ferienmesse Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2015. január 15. 19:09

70 országból 700 kiállító vesz részt a régió legnagyobb szabadidős és utazási vásárának számító Ferienmessén, Magyarország 24 hazai társkiállítóval képviselteti magát.

Az idei vásáron a Magyar Turizmus Zrt. főleg az egészségturizmushoz köthető turisztikai ajánlatokat és szolgáltatásokat, valamint a magyarországi fesztiválokat népszerűsíti. A szemlén képviseltetik magukat a nagy fürdővárosok, vagyis Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló és Bükfürdő is. Külön standdal van jelen az Aquaworld Resort Budapest, amely tavaly decemberben partnerséget kötött a Vamed Vitality World nevű osztrák céggel, amely Ausztria számos kiemelt szállodájának és fürdőjének üzemeltetését is végzi.

 

A téli vendégforgalom növelésére a Budapest Winter Invitation kampány keretében kínálnak programlehetőségeket a Magyarországra utazóknak. A 120 négyzetméteres magyar standon külön helyet kapnak a kelet-magyarországi szolgáltatók, a régióból többek között a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület képviselteti magát.

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője hangsúlyozta: az osztrák piacra megéri befektetni, hiszen a jól irányzott kampányok és akciók hamar meghozzák a kívánt és jól mérhető vendégforgalmat. Az osztrák turisták évente 800 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon, vagyis Ausztria a nyolcmilliós lakosságszámra vetítve a legdinamikusabb turisztikai piaca hazánknak. Az osztrákok évente 120 milliárd forintot költenek el Magyarországon, ebből 90 milliárd forint a turisztikai célú költés, amelynek az áfatartalma nagyjából 20 milliárd forintot tesz ki.

Fotók: Reed Exhibitions Messe Wien / www.christian-husar.com


A bécsi nemzetközi vásárközpontban (Messe Wien) január 15. és 18. között tartott vásáron csaknem 70 országból 700 kiállító vesz részt. Az idei rendezvény partnerországa Thaiföld, a partnerrégió Tirol tartomány.