Miskolcon is lesznek termelői napok

Forrás: turizmus.com

 2015. július 13. 18:30

A Miskolci Termelői Nap közösségépítő alkalom és turisztikai esemény is egyben, célközönsége a helyi és minőségi termékeket tudatosan kereső vásárlók és vendégek.

A Miskolci Termelői Napot ezentúl minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg a belvárosban, az Erzsébet téren, délelőtt 10 óra és délután 4 óra között, kifejezetten miskolci és Miskolc környéki helyi termelők és kézművesek közreműködésével. Első alkalommal július 19-én, központi témája pedig a gyümölcsös finomságok és a virágos jókedv.

A rendezvényre Miskolcról és a város mintegy 50 kilométeres vonzáskörzetéből várják a termelőket. A termelőkön és kézműveseken kívül vendéglátóegységek ételt-italt – többek között kenyérlángost, lekvárt, szörpöket, gyümölcsös süteményeket, kézműves leveseket – is árusítanak majd a jövőben.

A kísérőprogramok között lesznek játszóházak, kóstolók, bábelőadások, táncházak, tematikus belvárosi séták. Minden alkalomra meghívnak egy-egy civil szervezetet, amely nemcsak bemutatkozik, hanem játszóház vezetésében vagy árusként, vendéglátóként jelenik meg a rendezvényen. Alkalmanként egy-egy távolabbi települést is terveznek hívni, amely híres a fenntartható gazdaságáról vagy egyéb vonatkozó tevékenységéről (például Baskó, Hét, Gömörszőlős).

Minden termelői nap egy-egy téma köré épül. A tematika adja az adott hónap jellegzetességét, kiválasztásánál olyan szempontok kerültek előtérbe, mint a zöldségek, gyümölcsök érési ideje, a naptári év jellegzetességei, az ünnepnapok, neves napok, valamint a népi ünnepkör.

A piac üzemeltetője a Miskolc Bolt & Cafét működtető MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft.