Montenegró is eltörölte a belépési korlátozásokat

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. március 11. 11:12

A vártnál korábban, már március 10-étől eltörölte a belépési korlátozásokat Montenegró: immár nem kérnek se oltási igazolványt, se teszteredményt.

A lépésről a helyi média híradásai alapján Ogurlic Uzon Ágnes, az Adria Tours ügyvezetője számolt be lapunknak, akitől azt is megtudtuk, hogy a maszkviselést leszámítva minden korlátozást eltöröltek. Ezentúl sem oltási igazolásra, sem tesztre nincs szükség ahhoz, hogy valaki Montenegróba látogasson.

"Nagy könnyítést jelent ez számunkra is, hiszen 10 buszt tervezünk indítani az idei évben a Debrecen-Budapest-Szeged útvonalon Montenegróba, illetve Kaposvárról és Zalaegerszegről.

Buszaink egy része non stop utazással közlekedik, de vannak odaútban, valamint oda- és visszaútban is tranzitszállással közlekedők.

Perast, Montenegró, a Szirti Madonna szigete

Fotó: 123rf.com

Szervezünk körutakat is, de a legtöbb programunk nyaralás, fakultatív
kirándulási lehetőséggel, magyar nyelvű idegenvezetéssel. A  tengerparton Tivatban és Budván kínálunk apartmanokat és szállodákat " – közölte megkeresésünkre a szakember. Mint megtudtuk, az irodának tavaly nyáron is minden meghirdetett buszos programja elindult, így forgalma nem csökkent a 2019-eshez képest.

Az MTI híre szerint az oltási igazolások használatát is megszüntetik Montenegróban, ezentúl minden vendéglátó- és szórakozóhely, minden kulturális és sportesemény is igazolás nélkül látogatható. A pénteken életbe intézkedés egyelőre két hétre szól, de ha a járványhelyzet továbbra is kedvezően alakul, meghosszabbítják.

 

Szerbia megszünteti a Covid-igazolvány használatát

Közben az n1 szerbia hírportál arról számolt be, hogy a szerb kormány március 12., szombattól megszünteti a Covid-igazolványok alkalmazását.

2021 októberében vezették be az igazolványokat és este nyolc után csak ennek birtokában lehetett a szórakozóhelyeket igénybe venni. Szombattól eltörölték a rendezvények létszámkorlátját is Szerbiában.

A nemzetközi utasforgalomban továbbra is előírás az oltottság vagy a betegségből való felépülés igazolás vagy a negatív PCR-teszteredmény bemutatása. Magyar állampolgárok ugyanakkor teljesen szabadon utazhatnak át a magyar–szerb határon, de tudni kell, hogy az oltatlan magyarok csak Magyarország területéről léphetnek be korlátozás nélkül Szerbiába.

Bosznia-Hercegovinában is enyhítettek a korlátozásokon, a továbbiakban a maszk viselése csakis az egészségügyi intézményekben kötelező, oltási igazolásokra pedig már nem lesz szükség.