Mórahalmon ünnepeltek

Forrás: turizmus.com

 2018. október 05. 12:15

Az idei év egyik fontos mérföldköve Mórahalom turisztikai életében a Tourinform iroda fennállásának 20-ik évfordulója.

Az évfordulót baráti szeptember végén ünnepelték a Mini Hungary Parkban végén. A rendezvény résztvevői felidézték a 20 évvel ezelőtti hitetlenkedéseket, az eltelt időszak néha embert próbáló, máskor szórakoztató pillanatait és azt a hitet, hogy elkötelezettséggel, kitartással és csapatmunkával elérhetetlennek tűnő célok is megvalósulhatnak.

Az elmúlt 20 év emlékeiből készült kiállítás anyagai szemléltetik, honnan is indult és hová érkezett a turizmus fejlődése Mórahalmon. Az eseményhez kötődően két jubileum is köszöntésre került. Ótott-Kovács Erika a kezdetektől fogva, 20 éve meghatározó szereplője a mórahalmi Tourinform Irodának, valamint Berta Zsolt, aki 15 éve folyamatosan dolgozik a település turizmusának fejlesztéséért.

A rendezvényhez kapcsolódva, valamint a Turizmus Világnapja alkalmából a Mini Hungary Park is újdonságokkal készült a részvevőknek és a park látogatóinak.

A rendezvény résztvevői a megszokottól eltérően az elektromos Buba-busszal járhatták körbe a makettparkot

Fotó: Tourinform Mórahalom

A park az üzemeltetés keretében nagy hangsúlyt fektet a makettek értékeinek megóvására, ennek újabb bizonyítékát szemléltetve került kihelyezésre a teljesen megújult Szabadkai városháza makett.

A makett repertoár bővítésén túl folytatódik az új témavezető füzetek bevezetése is.

Az évfordulóhoz igazítva mutatták be az életrajzi érdekességeket bemutató témautat, amely néhány makett történetén keresztül mutatja be történelmi nagyjaink életének főbb állomásait.

A rendezvény résztvevői a megszokottól eltérően az elektromos Buba-busszal járhatták körbe a makettparkot, valamint városnézésen és szakvezetésen vehettek részt.