Népszerű szerb magazinokban szerepel a magyar főváros

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. július 23. 15:05

A szerb Cosmopolitan és a Putovanja Za Dvoje vezető utazási magazin kétoldalas összeállításban csábít budapesti utazásra júliusi lapszámában.

A színes összeállítások a magyar fővárost izgalmas, érdekes úti célként mutatják be, ahol különleges fesztiválok – mint például a Budapest Essentials Fesztivál vagy a Sziget Fesztivál –, folyamatos programok és pezsgő élet vár az ide látogatókra.

A magazinok főszerkesztői a Magyar Turizmus Zrt. által, a Budapest Essentials Fesztivál idején szervezett tanulmányút vendégeiként szerzett saját élményeiket adták át olvasóközönségüknek. A nemzeti turisztikai marketingszervezet a tanulmányút során a magyar főváros trendi, fiatalos oldalát ismertette meg az újságírókkal.

A három déli szomszédos országból (Horvátország, Szerbia és Szlovénia) éves szinten mintegy 257 ezer vendégéjszakát köszönhetnek a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek. A szerb utazók 2013-ban összesen 129,7 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánkban, ami 5,6%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A vendégéjszakák számában történt növekedés alátámasztja, hogy Magyarország turisztikai célpontként jelentős érdeklődésre tarthat számot az említett piacokon. A déli szomszédos országokból hazánkba látogatók közel egyharmada vásárlási céllal, további egyharmada turisztikai motivációval, az összes látogató több mint 20%-a szabadidős turisztikai motivációval érkezik. A vásárláson és a rokonok, illetve barátok meglátogatásán túl a városlátogatás, az egészségturizmus (azon belül is az élményfürdők, wellnesshelyszínek meglátogatása), valamint hazánk kulturális életének a megismerése jelenti a déli szomszédos országok utazóinak fő motivációit. Döntéseiket általában az utazást megelőző néhány napban, egy hétben hozzák meg - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. vonatkozó kutatásából.

Az MT Zrt. kiemelt célja Budapest, az első számú vonzóerő pozíciójának megerősítése: az autentikusság megőrzése mellett a metropolisz új szemszögből való megismertetése a hagyományos és kedvelt attrakciókon túl.