Nőknek tartanak vitorlázós nyílt napot a Kékszalag PORT-ban

Forrás: turizmus.com

 2023. május 16. 10:04

Ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tartanak nőknek Balatonfüreden a Kékszalag PORT-ban május 19-én.

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing az idei esztendőben ismét meghirdette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fejlesztési Alap által támogatott Steering the Course elnevezésű kampányát. A program azzal a céllal indult két évvel ezelőtt útjára, hogy a vitorlássportban versenyszerűen és szabadidős jelleggel résztvevő és közreműködő hölgyeket bemutassa, valamint világszerte megismertesse a nőkkel és lányokkal a sportágat.

A nemzetközi kampányhoz kapcsolódva a Magyar Vitorlás Akadémia a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kékszalag PORT-tal együttműködve május 19-én, a tematikus hét nyitónapján ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tart Balatonfüreden, a Kékszalag PORT kikötőben.

A látogatók a nap első felében nyitott kerekasztal-beszélgetéseket hallhatnak, amelyeken női ifjúsági és felnőtt versenyzők, női edzők, versenyrendezők mutatkoznak be és mesélik el első találkozásukat a sportággal, valamint az azóta szerzett élményeiket, emlékeiket. A délután folyamán az érdeklődők a gyakorlatban is kipróbálhatják a vitorlázást, szakképzett női edzők koordinálásával és segítségével.

Vitorlázást népszerűsítő napot tart Balatonfüreden a Magyar Vitorlás Akadémia

Fotó: MVSZ

"A nyílt nap elsősorban nem azoknak szól, akik már aktív részesei a sportágnak, hanem azoknak, akik még csak most ismerkednek, vagy szeretnének megismerkedni a vitorlázással, úgy is, mint élsporttal, de úgy is, mint egy élménnyel" – mondta el Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

A Steering The Course programsorozatot 2021-ben hívta életre a World Sailing – Nemzetközi Vitorlás Szövetség. A rendezvénysorozat kiemelt eseménye a női vitorlázás hete, amelyet a Föld északi féltekéjén mindenhol azonos időpontban, 2023. május 19-29. között rendeznek meg.