Országos vízipisztolycsatát hirdetett a Magyar Fürdőszövetség

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 08. 16:17

Nyáron melyik gyerek vagy felnőtt ne vetné bele magát örömmel egy önfeledt vízipisztolycsatába? Erre gondolva hirdette meg a Magyar Fürdőszövetség új akcióját, az országos vízipisztolycsatát tagfürdőiben, amely egyúttal rekordkísérlet is lesz.

Közismert, hogy Magyarország páratlanul gazdag termálvizekben, ma már szinte bármerre járunk az országban, találhatunk erre a kincsre épülő fürdőket, strandokat. A Magyar Fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben történő megismertetéséhez, illetve egyáltalán a fürdőzés népszerűsítéséhez – írja közleményében a szövetség.

Ez alkalommal feledhetetlen nyári strandélménnyel várják a fürdővendégeket, akik egy országos vízipisztolycsatában és egyben rekordkísérletben vehetnek részt. Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd vízipisztolycsata. Összesen 39 fürdő csatlakozott a most első alkalommal meghirdetett, közös akcióhoz. A kelettől nyugatig, északtól délig tartó, gyakorlatilag országos lefedettségnek köszönhetően a vízipisztolycsatában részt venni kívánó vendégek elérhető közelségben találhatnak ehhez fürdőt.

A hazai fürdők vendégei részt vehetnek egy vízipisztolyos rekordkísérletben

Fotó: 123rf.com

A rekordkísérlet célértéke a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma. A rekordkísérlet tervezett időpontja 2023. augusztus 19. (szombat), 14 óra. 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folynia minden helyszínen.

A Magyar Rekordok 22 éves történetében jelenleg a szigetvári fürdő tartja a rekordot 800 résztvevővel. A mostani kezdeményezés egyedülálló abból a szempontból, hogy a telekommunikáció segítségével egyszerre egész Magyarországon zajlik majd a rekordkísérlet, illetve a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a kísérlet tárgya.

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület, mint központi szervező koordinálja. Minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.