Osztie Zoltán Budapest kulturális és turisztikai nagykövete

Forrás: turizmus.com

 2017. február 02. 16:15

Új díjat alapított a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete elismerést első alkalommal a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia vezetője, Osztie Zoltán plébánosnak ítélték oda.

A díjat a BFTK az idei évtől minden év február 1-jén, a Turizmus Kft. évadnyitó fogadásán adja át, olyan nagy formátumú személyiségnek, aki – akár a turizmustól eltérő, az eredeti hivatása mellett – a megelőző évben különösen elősegítette Budapest kulturális és turisztikai kínálatának színesítését, innovatív kezdeményezéseket, imázsépítő tevékenységet valósított meg – áll a BFTK közleményében.

A Főváros tulajdonában álló Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia épületén jelentős felújítást végeztek el. 2016-ban újranyitotta kapuit, amely ezt követően már nemcsak szakrális helyként, hanem kulturális és turisztikai attrakcióként is gazdagítja a város életét. Osztie Zoltán plébános úr egyházi, kulturális, történelmi, valamint a hagyományok ápolása és terjesztése érdekében végzett tevékenysége a kultúra és a turisztika számára is példaértékű.

2017 áprilisától a templom a BFTK által menedzselt hivatalos városkártya, a Budapest Card elfogadó helyévé válik, orgonahangversenyek kerülnek megrendezésre a nyári és őszi szezonban, kamarazenekari hangversenysorozat és a főhomlokzatra vetített ingyenes nyáresti fényfestés várja majd a vendégeket.

A díjátadó utáni ünnepség a Budapesti Kongresszusi Központ különtermében

A plébánia vezetőjeként Osztie Zoltán turisztikai szakemberekből álló csapatot tudott építeni, akik 2016 nyarától önkéntesként segítik a templom turisztikai termékfejlesztését, marketingjét és piaci bevezetését – méltatta a plébános munkáját Bán Teodóra, BFTK ügyvezetője, aki az esemény végén köszönetet mondott a Turizmus Kft. csapatának, hogy a Turisztikai Évadnyitó Gála méltó keretei között helyet adtak a „Budapest kulturális és turisztikai nagykövete” díj átadójának.

A Turizmus Kft. által szervezett Turisztikai Évadnyitó Gála minden év február 1-jén rendezett rangos turisztikai rendezvény immár 25 éve, mely eseményre a Turizmus Kft. idén negyedszer jelentette meg „Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban” című kiadványát. Bán Teodóra egyike azoknak a szakembereknek, akiket negyedik alkalommal is beválasztott a szakmai zsűri az 50 személy közé.