Osztrák fiatalok is szép számmal jönnek a hazai fesztiválokra

Forrás: turizmus.com

 2016. július 21. 14:11

Az MTÜ ausztriai külképviselete kooperációban a Sziget fesztivál ausztriai promóciós irodájával és számos stratégiai partnerrel tucatnyi közös akciót valósít meg annak érdekében, hogy idén is minél több fiatal érkezzen a magyar könnyűzenei fesztiválokra.

A könnyűzenei programok promóciója egyben országmarketing is, amely a fiatalos, „trendi életérzést" közvetíti külföldön hazánkról. Évente mintegy 10 ezer osztrák fiatal enged is a „csábításnak", s a rendezvények apropóján Magyarországra látogatnak – írja a Magyar Turisztikai Ügynökség közelményében.

A Balaton Sound fesztivál által képviselt fiatalos és modern életérzés megismertetése érdekében két osztrák blogger és a Brandnite TV forgatócsoportja jelentkezett élő helyszíni tudósításokkal az MTÜ meghívására. Ausztria piacvezető utazási magazinja, a REISE-aktuell friss nyári kiadásában a Balaton környéki művészeti fesztiválokra hívja fel a negyedmilliós olvasótábora figyelmét. Az osztrák ORF Ö1 közszolgálati rádió július közepén tűzte műsorára a Balatonról készült egyórás összeállítását, amely a turisztikai ügynökség tanulmányútja alapján részletesen körbejárta a Balaton kulturális és turisztikai vonzerőit, a magyar tenger köztudatban és művészetben elfoglalt jelentőségét.

Osztrák bloggerek a Balaton Soundon

Osztrák bloggerek a Balaton Soundon

 

A főszezont megelőzően inspiráló környezetben informálódhattak a bécsi Museums Quartier előtt a WAMP design kiállítás látogatói is, eljutott hozzájuk is az üzenet, miszerint a kreatív ötletek és szórakozás folytatásának színhelyei a magyarországi fesztiválok (VOLT, SOUND, Sziget). A fesztiválok programjai kiemelt megjelenést kapnak az ausztriai turisztikai képviselet által indított Rot Weiß Rot in Ungarn turizmusmozgalom profilján keresztül is.

A sajtótájékoztatók, felhívások, hírügynökségi közlemények nyomán szinte folyamatosan lehet invitatív cikkekkel találkozni Ausztriában, amelyek a magyar fesztiválokra csábítják az osztrák fiatalokat. Az idén 24. alkalommal megrendezendő Sziget népszerűsítése érdekében a sajtó számára tanulmányutat is szerveznek, amelyen neves zenei és életmód-magazinok, képviselik az osztrák médiát.