Öt éve Gyopárosfürdő szolgálatában

Forrás: turizmus.com

 2017. február 22. 18:18

Idén lesz öt éve, hogy a Jövő Építők TDM Kh. Egyesület Orosháza-Gyopárosfürdőért tevékenykedik, ez idő alatt 100 ezer vendég, 190 ezer vendégéjszakát töltött el a fürdőnegyedben, a fürdő szolgáltatásait pedig 800 ezer fürdővendég vette igénybe.

Korábban történt

Mozgalmas, eredményes munkája révén az egyesület az elmúlt 5 év alatt részt vett számos országos kampány megvalósításában, termékfejlesztésekben, rendezvények szervezésében, vagy éppen új rendezvények életre hívásában.

Orosháza-Gyopárosfürdő ezen időszakban gyógyhellyé vált, szolgáltatásokkal bővült(kalandpark, kisvonat, ugrálóvárak, animátor szolgáltatások, fellépők a fürdőben), s a vendégek szavazatai alapján továbbra is a legkedveltebb fürdők között tartják számon.

A LibamájFesztivált is sikerült visszahozni a városba, mely igen fontos lépés a régióban gyártott premium gasztronómiai terméket figyelembe véve. Online felületeik is kiemelkedően teljesítettek, hiszen több százezres látogatói elérésük van, ráadásul social media felületeik országos marketing díjakkal is büszkélkednek.

A TDM működése előtti időszak Gyopárosfürdőre vonatkozó turisztikai számadatokat figyelembe véve az alábbi statisztikák és változások történtek: a vendégéjszaka-szám 88, a vendégszám 74, a külföldi vendégek száma 69, a külföldi vendégéjszaka-szám 94, az idegenforgalmiadó-bevételek 119 a  fürdő látogatottsága pedig 20 százalékos emelkedést könyvelhet el.

Gyopárosfürdő drónfelvéteről

Fotó: békésdrón

A szervezet térségi szinten is tevékenykedik, februárban 6 önkormányzattal bővült a tagság, így immáron 15 önkormányzati taggal büszkélkedhet a vállalkozók, turisztikai szolgáltatók mellett. Tagjaik között szerepel Szabadkígyós (Wenckheim Kastély) és Mezőhegyes is(Ménesbirtok), melyek a térség kiemelt turisztikai attrakciói.

A szervezet – mely Orosháza Város Önkormányzatának maximális támogatását is élvezi – remélik, hogy munkája eredményeként Dél-Békés rövid időn belül jelentős helyet foglal el az ország turisztikai térképén.