Pecsételd körbe a Balatont

Forrás: turizmus.com

 2017. április 11. 15:17

A tavaszi Nyitott Balaton programsorozat részeként indul el a Pecsételd körbe a Balatont két keréken kerékpáros élmény- és teljesítménytúra.

A résztvevők az egyes Balaton-parti turisztikai egyesületeknél és szolgáltató partnereiknél (múzeumok – attrakciók, vendéglátóhelyek, szálláshelyek) biztosított pecsételő állomások érintésével részben vagy teljesen körbekerülik a Balatont, s ennek során összegyűjtik a Pecsételő lapjukra az említett szolgáltatók pecsétjeit vagy beolvassák a túra kihelyezett QR kódjait, mindezt a 2017. április 28. és 2017. május 14. közötti időszakban.

A túra részletekben is teljesíthető, akár különböző napokon, hétvégéken is. Fontos azonban, hogy a 3 térségre felosztott Balaton Régió (Nyugat-Balaton, Északi part, Déli part) mindegyik részét meglátogassa a résztvevő, aki úgy is dönthet, hogy valamelyik térséget „alaposabban" körbejárja, azaz valahol több pecsétet gyűjt össze. A minimum számot azonban mindhárom kijelölt térségben szükséges teljesíteni ahhoz, hogy a Balaton körbetekerése igazoltnak legyen tekinthető.

Kaland és pecsétgyűjtés indul!

Fotó: balatonbike.hu

Amennyiben a résztvevők eljuttatják pecsételő lapjukat a szervezőkhöz a balatonbike@balatontdm.hu e-mail címre eljuttatják, elektronikus oklevélben részesülnek, továbbá részt vesznek a sorsoláson, amin balatoni nyaralást, vacsorát vagy kulturális és aktív programokra szóló belépőjegyet nyerhetnek. Regisztrálni 2017. április 7-től egészen 2017. május 13-ig lehet.

A túra elektronikus változatban is elérhető, ehhez a résztvevőnek szüksége van egy okostelefonra, internetelérésre és QR kód leolvasó applikációra a telefonján.

További info: https://pecset.balatonbike.hu/a-turarol