Piacra viszik a Kárpát-medence turisztikai kínálatát

Forrás: turizmus.com

 2016. május 09. 11:17

A Kárpát-medencei Turizmus Egyesület május 6–7-én Ópusztaszeren tartotta közgyűlését. Formálódik a Kárpát-medence turisztikai kínálatának rendszerezése, amely megszemélyesített minőségbiztosítással kerül a következő hetekben piacra.

A 2015 nyarán megalakult Kárpát-medencei Turizmus Egyesület tagjai az ópusztaszeri ülésen beszámoltak az elmúlt időszak tevékenységéről és a kárpát-medencei magyar desztinációkat érintő eseményekről. A mozgalmas időszakban került sor egy székelyföldi TDM-kutatásra, illetve turisztikai képzésre az egyesület közreműködésével, továbbá Kárpátalján, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács által szervezett konferencián is bemutatkozott a szervezet. A Felvidéken Komárom és Párkány térségében megalakul a Duna-menti TDM-szervezet, míg a Délvidék Tisza-menti településeinek összefogásával jött létre egy turisztikai klaszter. Az egyesület magyarországi tevékenységének keretében fejlesztés alatt állnak a kárpát-medencei turisztikai kínálat egy platformon való megjelenítésének felületei, és folyamatban van az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban egy kárpát-medencei turisztikai információs pont kialakítása.

A szervezet tagsági köre Ópusztaszeren tovább bővült, így a külhoni területekről immár tagjai között tudhatja a Felvidék, Kárpátalja, Székelyföld, a Délvidék, illetve a horvátországi magyarlakta térségek turisztikai képviselőit is.

A közgyűlés résztvevői az ópusztaszeri Csillagösvény Élményparkkal is megismerkedtek

A közgyűlés résztvevői az ópusztaszeri Csillagösvény Élményparkkal is megismerkedtek

 

A szervezet célja hármas: a tapasztalatcsere-képzés-jó gyakorlatok megosztása, a turisztikai termékfejlesztés, illetve a promóció, amivel hozzájárul a magyarlakta térségek és magyar hátterű turisztikai vállalkozások fejlesztéséhez a Kárpát-medencében. A célcsoportokat (magyarok, szomszédos országok többségi társadalma és harmadik országbeli turisták) figyelembe véve folyamatban van csomagajánlatok kidolgozása, amivel a tagság, a magyar hátterű turisztikai vállalkozások, magyarlakta desztinációk piacra jutását, értékesítési lehetőségeit szeretné bővíteni az egyesület. A szolgáltatások megszemélyesített minőségbiztosítással kerülnek piacra.