Piros-fehér-piros Magyarországon

Forrás: MTI

 2015. június 11. 12:42

Az osztrák turisták éves szinten csaknem 100 milliárd forintot költenek el Magyarországon idegenforgalmi szolgáltatásokra – hangzott el a „Rot-Weiss-Rot in Ungarn" (Piros-fehér-piros Magyarországon) szlogennel elindult turisztikai kezdeményezés bécsi információs estjén, szerdán.

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. ausztriai képviselője azt is elmondta: Németország után Ausztriából érkezik az országba a legtöbb turista.

Az osztrák lobogó színeiről elnevezett mozgalmat 2012 májusában indította útjára az MT Zrt. Célja az Ausztriában élő magyarok, valamint a magyarokkal rokonszenvező osztrákok közreműködésével tovább növelni a Magyarországra látogató osztrák vendégek és vendégéjszakák számát. A mozgalom keretében magyarországi szolgáltatók kedvezményes üdülési lehetőségeket kínálnak, amelyeket az MT Zrt. bécsi képviselete gyűjt össze és tesz közzé honlapján.

Perényi János bécsi magyar nagykövet köszöntőjében hangsúlyozta, maga is sokszor népszerűsíti Magyarországot osztrák ismerősei körében. Hozzátette, gyakorta ajánlja a kelet-magyarországi régiót, mivel úgy tapasztalta, hogy az osztrák turisták többsége nem lépi át a Duna vonalát.

Mártonné Máthé Kinga, az MT Zrt. belföldi igazgatója kevéssé közismert magyar idegenforgalmi látványosságokra hívta fel a figyelmet, mint például a veresegyházi medvepark, a zselici csillagvizsgáló vagy a fertődi Esterházy-kastély 430 fajta rózsával beültetett, szerdán megnyílt Rózsakertje.