Pozitív eredmények Hajdúszoboszlón a nehéz évek után

Forrás: turizmus.com

 2022. március 16. 14:50

A statisztikai adatok tükrében a 2021-es év pozitív és reménykeltő eredményeket hozott a nehéz évek után Hajdúszoboszló turizmusában. A fürdőváros megőrizte kedvelt helyét a látogatók körében a 2021-es vendégéjszaka- és vendégszámok alapján.

Hajdúszoboszlón 2021-ben összesen 798 569 vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók, ami 101 846 éjszakával haladja meg a 2020-as számot – derül ki a helyi önkormányzat adóhatósága által összesítette turisztikai adatokból.

Továbbra is jellemző a magyar vendégek túlsúlya az alföldi fürdővárosban, a belföldi vendégek aránya a vendégszám alapján 80 százalékot, míg az általuk eltöltött éjszakák 78 százalékot tettek ki az összforgalomból.

A fürdőváros 2021-ben is megőrizte kedvelt helyét a látogatók körében

Fotó: Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft.

A városba látogató turisták száma a korábbi adataihoz képest emelkedést mutat. 2021-ben összesen 241 846 főt regisztráltak a szállásadók, ami 9 százalékos növekedésnek felel meg. A vendégéjszakák száma 14,6 százalékkal, az átlagos tartózkodási idő 5,2 százalékkal nőtt.

Hajdúszoboszlóra tavaly is Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából érkeztek a legtöbben és a legtöbb vendégéjszakát is ezekből az országokból regisztrálták.

Hajdúszoboszló külföldi vendégforgalma 2021-ben

Forrás: hajduszoboszlo.hu

A feltörekvő piacok között szerepelt Ukrajna és Moldávia, az ukránoknál a vendégszám emelkedése, míg a moldávoknál az átlagos tartózkodási idő indokolja azt, hogy a város a jövőben is figyelmet fordítson ezekre a piacokra – írják az önkormányzat oldalán.

A város szeretné megőrizni meghatározó pozícióját a magyar turizmusban, ezt a törekvését megalapozzák a szálláshelyek nyújtotta minőségi szolgáltatások, a városi fejlesztések, amelyek eredményeként megújul a város turisztikai központja, valamint a változatos programkínálat.