Programokkal ünnepli ötödik születésnapját az Esernyős

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 09. 13:29

Ünnepi programokkal készül 5. születésnapjára a III. kerületi közösségi tér, amely kulturális kínálattal, kávéházi miliővel, kerékpáros programokkal, coworking irodai és turisztikai szolgáltatásokkal várja a közönséget 2014 óta.

Az Árpád-híd budai lábánál, mindössze 3 HÉV-megállónyira a Margit-hídtól, mégis távol a belvárosi zsúfoltságtól már első látásra rabul ejti a békebeli hangulat szerelmeseit az óbudai Fő tér. A tér sarkában húzódó árnyas terasz mögött az Esernyős többfunkciós terei szippantják be az ide érkezőket.

Az egyre népszerűbb helynek megalakulása óta az a célja, hogy összegyűjtse és közvetítse mindazokat az értékeket, melyek a III. kerületet jellemzik, és el is hozza Óbudára azokat a minőségi programokat, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot.

A közösségi tér folyamatosan bővült és további funkciókkal gyarapodott az eltelt évek alatt

Fotó: esernyos.hu

A Fő tér 2. szám alatt található közösségi tér kávézóként és információs pontként nyílt, de folyamatosan bővült és további funkciókkal gyarapodott az eltelt évek alatt.

Az Esernyős Galériában országos és nemzetközi hírű képzőművészek állítanak ki a rendszeresen visszatérő óbudai tárlatok mellett, a Szindbád Rendezvénytérben és a belső udvarban neves hazai előadók lépnek fel.

Az Esernyős üzemelteti a Budapest legkisebb kávézójaként aposztrofált Gázlámpa Kioszkot is, és működteti a Szindbád coworking irodát is.

Az óbudai Fő tér, ahol a közösségi tér nevét adó esernyős szobrok állnak

Fotó: esernyos.hu

A közösségi tér születésnapi hetére szeptember 20-27. közt várják a látogatókat, a programokról az esernyos.hu oldalon lehet tájékozódni.

Lesz vezetett épületfelfedező séta, amelyen be lehet pillantani az Esernyős kulisszái mögé és meg lehet ismerkedni az egykori kereskedőház és a Fő tér kalandos múltjával.

Az Art Market Budapest szatelitrendezvényeként Michelangelo Pistoletto kiállítása lesz látogatható az Esernyős Galériában, és nem maradhat el a soron következő Óbudai Dizájn Piknik kézműves vására vagy a Művek és Mi irodalmi sorozata sem, ahol ezúttal Ady és az óbudai polgári világról számos művében beszámoló Krúdy áll majd a középpontban.

Idén is lesz fényfestés a programban

Fotó: esernyos.hu

A zenét, irodalmat és képzőművészetet egyesítő összművészeti esemény tiszteleg AmerigoTot szobrászművészete előtt a Budapest Bár zenészeivel, végül a sorozatot ünnepi fényfestés zárja majd DJ Bem zenei kíséretével.

Óbuda meglepően változatos turisztikai látnivalóiról az Esernyős info pontjában személyesen vagy a www.visitobuda.hu oldalon lehet tájékozódni. A legfrissebb programok, élmények a Visit Óbuda Facebook oldalon követhetők nyomon.

Kapcsolódó cikkek

Óbuda az Utazáson

2018. március 01.