Élménycunamit zúdít Siófok a látogatókra az idén

Forrás: turizmus.com

 2024. február 17. 09:33

Megújult kiadványokkal és arculattal, online kvízjátékkal, új honlappal, valamint ezernyi színes programmal várja 2024-ben is a látogatóit Siófok.

A tavalyi évet rekord – közel 1,5 millió – vendégéjszakaszámmal záró Siófok 2023-ban az első számú belföldi vidéki utazási célpont volt. De a Balaton-parti város idén is tartogat meglepetéseket a látogatóknak.

A tavaszi időszakban ismét megrendezik a Húsvéti Nyuladalmat, ahol a hagyományos locsolkodás mellett gyermekprogramokkal, gasztrovásárral és neves zenekarok fellépésével várják a nagyérdeműt a város szívében. A Kálmán Imre Művelődési Központ szervezésében közel egy hónapon át színes kulturális csemegék kerülnek porondra a Tavaszi Fesztivál keretében április végéig.

Egész évben látogatható Siófok megújult szimbolikus attrakciója, a Víztorony, ahol a páratlan panoráma mellett kétszintes kiállítótér fogadja az érdeklődőket Varga Imre alkotásaival, helytörténeti kiállítással.

A Víztoronyban a páratlan panoráma mellett kétszintes kiállítótér is fogadja a betérőket

Fotó: Facebook

2023-ban debütált Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindítása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.

A brand égisze alatt 2024-ben már 3 alkalommal – április 12–14., szeptember 13–15. és november 8–10. – várják a Siófok környéki szolgáltatók a gasztrokalandokra vágyókat.

A kezdeményezés erősíti az egész éves Balaton-szemléletet, a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók közös megjelenésével és kínálatuk élményszerűbb megismertetésével, a célja Siófok feltűzése a régió gasztrotérképére – írja közleményében a siófoki önkormányzat.

Érdemes beírni a naptárba a siófoki szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnepet és az októberi XI. Halfesztivált is, melyek mára ikonikus eseményeivé váltak a városnak. A szervezők meglepetés aktivitásokkal, neves zenekarok fellépéseivel, étel- és kézműves különlegességekkel készülnek.

De lesz idén is New Orleans Jazz Fesztivál, Bor és Kenyér Ünnepe, Városnap, Téli Varázs, valamint Puncs és Szilveszteri Party is Siófokon.

A 2024-es év újdonságai közt szerepel még a város programkínálatában a kézművesek világnapjához kapcsolt amatőr festőtalálkozó, melynek a csodás panorámát és ihletet adó megújult Rózsakert ad majd otthont.

A mozgás éve mottó mentén az év folyamán több országos és nemzetközi kerékpáros-, futó- és egyéb sporteseménynek is otthont ad a város, illetve szeptemberben városi sportnapra készülnek a szervezők.

2024-ben is lesz Óriáskerék a Siófoki Nagystrandon, a Plázs ismét elhozza a hazai zenei élet krémjét, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Fordított Ház, a Töreki halastavak varázslatos vidéke, a Sió-parti kerékpárút és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás a Bahart megújult flottájának egyikén – sorolták a kínálatot.