Sokszínű programok a ZSIMÜ-n

Forrás: turizmus.com

 2017. április 03. 20:20

Május 6-14. között zajlik az összművészeti rendezvény, amely a szervezők szándéka szerint híven viszi tovább a zsidó hagyományokat és felkarolja a kortárs művészeteket – hangzott el a Zsidó Művészeti Napok sajtótájékoztatóján.

A helyszínek tükrözik a programsorozat nyitottságát és sokféleségét, ismertek a nagyközönség számára, és alkalmasak a produkciók fogadására: Budapest Kongresszusi Központ, MOMKULT, Uránia Nemzeti Filmszínház, BMC, BJC, Columbus Hajó, Bálint Ház, Bethlen téri színház. A vallási helyszínként ismert Frankel Leó utcai zsinagóga is koncertteremmé alakul a Zsidó Művészeti Napokon, de néhány rendezvénynek helye lesz az olyan, városi találkozási pontokon, mint a Mazel Tov, a Magvető Café, az Izraeli Kulturális Intézet vagy a PONTOON – sorolja a rendezvény sajtóközleménye.

 

 

A ZSIMÜ-t a művészeti ágak sokszínűsége jellemzi, neves előadókkal. Részt vesz a programban Yaniv Avraham és Guy Shomroni táncművész, az I. Mendelssohn Nemzetközi  Karmester Verseny győztese, Anton Shaburov, a francia Ensemble Voix Etouffées, valamint számos hazai művész, illetve formáció, mint  a Budapest Bár, a Budapest Klezmer Band, az Óbudai Danubia Zenekar a Miskolci Balett, a tHUNder Duo, Alföldi Róbert,  Dés László, Závada Pál, Udvaros Dorottya, Hegedűs D. Géza, Szőke Nikoletta, Csordás Klára, Nógrádi Gergely, László Boldizsár, Szűcs Gabi, Kováts Kriszta, Nyáry Krisztián, Náray Erika, Székhelyi József, Kollár-Klemencz László, Grecsó Krisztián, Schell Judit, László Boldizsár, Hábetler András, Bácskai Juli, Szirtes Edina Mókus, Jordán Adél, Ónodi Eszter, Keresztes Tamás.

A Zsidó Művészeti Napok programjaira a korábbi közönségük mellett várják az érdeklődő fiatalokat és a külföldi turistákat is.

A március 30-i sajtótájékoztatón a Zsidó Művészeti Napok igazgatója, Vadas Vera arra bíztatta a megjelenteket, hogy bátran használják a ZSIMÜ becenevet!

A sajtóeseményt megtisztelte jelenlétével Izrael Állam magyarországi nagykövete, Yossi Amrani, aki méltatta a Zsidó Művészeti Napok misszióját, mert rendkívül fontosnak tartja az országok és népek közötti párbeszédet, egymás kultúrájának megismerését.

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere hangsúlyozta, hogy Erzsébetváros történelme és jelene, szorosan összefonódik a zsidósággal, ezért az önkormányzat már az első évben támogatta a Zsidó Művészeti Napok megvalósulását, amely a művészeti események sorában kimagasló színvonalú – zárul a sajtóközlemény.

A Zsidó Művészeti Napok együttműködő partnere az Izraeli Nagykövetség és az Izraeli Kulturális Intézet.

További információ: http://zsidomuveszetinapok.hu/hu/