Száz városnéző programmal indul a szezon

Forrás: turizmus.com

 2017. február 22. 16:02

Minden évben február utolsó vasárnapján ünnepeljük az Idegenvezetők Világnapját, amellyel gyakorlatilag elindul a budapesti turisztikai szezon. Idén is számtalan izgalmas budapesti program várja az érdeklődőket február 23–26. között.

Korábban történt

A többségében ingyenes programokon, buszon, hajón, villamoson szervezett városnézésen, tematikus sétákon, koncerteken és múzeumlátogatásokon mutatják be az érdeklődőknek az idegenvezetők a főváros nevezetességeit vagy éppen a komoly történelmi múlttal rendelkező sétáló- és bevásárló utcákban rejlő kincseket.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők szervezésében zajló rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). A többnapos rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő munkájára és a tavalyi év kiemelkedő turisztikai sikereire. A szakképzett munkaerő és a színvonalas programok segítenek abban, hogy fővárosunk továbbra is igen vonzó turisztikai célpont, amelyet a KSH adatai is igazolnak: 2016. január-december között a fővárosi turistaforgalom ugyanis dinamikus növekedést mutatott, és év végére több mint 9 millió vendégéjszakát regisztráltak Budapesten.

A közel 100, többségében ingyenes programmal – köztük tematikus séták, múzeumi tárlatvezetések, koncertek, buszos, hajós, villamosos városnézések – a szervezők célja, hogy még jobban megismertessék Budapest nevezetességeit és történelmi emlékeit az érdeklődőkkel. Bemutatkoznak többek között a Kiscelli Múzeum, az Országgyűlési Könyvtár, az Operaház, a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Földalatti Vasúti Múzeum, a Váci utca, az Andrássy úti villanegyed, a Gellérthegy és a Ráday utcai kortárs galériái is, a kalandvágyóbbak pedig részt vehetnek a Mátyás-templom toronytúráján. A rendezvény központi helyszínén, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központban pedig február 26-án turisztikai és kulturális szolgáltatók mutatkoznak be.

 

Az idegenvezetők világnapi programok többségében ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek! További információkat a http://bkik.hu/ oldalon talál.