Szeretik a turisták a Budapest Várbuszt

Forrás: turizmus.com

 2017. július 06. 14:43

Kényelmes, környezetbarát, kedves megjelenésű, Budapest Card-dal ingyenes – nem hiába népszerű a turisták körében a Budapest Várbusz - írja közleményében BFTK.

A Budai Várnegyed történelmi helyszínein közlekedő buszok mosolyt csalnak az utazók és a járókelő arcára. A Várkert Bazártól a Budai Várig vezető kaptatón kényelmesen bámészkodva, a várost fotózva vagy éppen szelfizve tudják felfedezni a Budai Várnegyedet, ahonnan a kisbusszal vissza is vezet az út, méghozzá a vár kevésbé ismert vadregényesebb hátsó falait kísérve.


Annál is inkább érdemes a turistának saját érdeklődésüknek megfelelő utat tervezniük, mivel Budapest Card-dal, illetve Belföldi Budapest Card-dal az ingyenes utazás mellett, egyes tárlatokat ingyen, másokat – további más izgalmas vagy gasztroszolgáltatással együtt – kedvezménnyel vehet igénybe.

Az elektromos meghajtású jármű, Budapest hivatalos környezetbarát várbusza idén tavasztól gazdagítja a fővárosi turisztikai szolgáltatások kínálatát. A nap vagy eső ellen tetővel fedett, de oldalán – a várost megtapasztalni hagyva – nyitott (esőben oldalt is védett) jármű minden nap délelőtt 9 és délután 5 óra között üzemel a Budai Vár területén, 20 percenkénti indulással.

Kapcsolódó cikkek

Új híd épül Budapesten

2017. június 30.

A BFTK a London City Fairen

2017. június 12.