Thai szakemberek ismerkedtek Budapest turizmusával

Forrás: turizmus.com

 2016. július 14. 16:44

Thaiföldi turisztikai szakemberek és az ottani önkormányzatoknál idegenforgalmi kérdésekkel foglalkozó munkatársak népes küldöttsége érkezett Budapestre.

A több mint 30 fős delegáció a Városházán részletes ismertetést kapott a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ tevékenységéről, a magyar turizmusban játszott szerepéről.

Pap Mária turisztikai divízióvezető prezentációjában bemutatta a magyar főváros legnépszerűbb turisztikai célpontjait, az építészeti örökséget éppúgy, mint a nemrég elkészült vagy folyamatban lévő fejlesztéseket, valamint a budapesti gyógyfürdőket. Beszélt Budapest, illetve Magyarország vendégforgalmának összetételéről is.

Bár a thai vendégek többsége még csak először járt Budapesten, felkészültségük kiderült a kérdéseikből. Rákérdeztek például a város biztonságosságára, a Duna vize, illetve az ivóvíz minőségére, minthogy Thaiföld életében rendkívül fontos szerepet játszik a víz. A beruházások kapcsán az állami források és a privát befektetések viszonya került szóba.

A turisztikai divízió vezetője kitért rá, hogy Budapest kimagasló nemzetközi kedveltségében mennyire meghatározó a város kultúrája. Nemcsak a művészetek, hanem a gasztronómia és a fürdőkultúra is. Ezt tükrözik azok az ingyenes és kedvezményes szolgáltatások is, amelyekkel a BFTK által kibocsátott Budapest Card szolgál a látogatóknak.