Több mint szomszéd – Magyar Napok Pozsony főterén

Forrás: MTÜ

 2016. június 15. 14:17

A magyar turisztikai kínálat is bemutatkozott az immár harmadik alkalommal megrendezésre került Pozsonyi Magyar Napokon a Magyar Kulturális Hét keretén belül.

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a pozsonyi Balassi Intézet szervezésében az egész héten tartó kulturális előadások, kiállítások, szakmai prezentációk sorozata zajlott, amely a hétvégén három napos nagyközönségi rendezvénnyel csúcsosodott ki. Az igényes, több műfajt és nagy nevet felvonultató kulturális program mellett gasztronómiai standok és kézművesek kínálták termékeiket. A Magyar Turisztikai Ügynökség és társkiállítói négy standon álltak a Magyarországra utazni vágyó turisták rendelkezésére.  Szinte minden régió és turisztikai termék iránt érdeklődtek a helyiek, kiemelten a termálfürdők, a balatoni és a határközeli régiók iránt. A látogatók főként családi üdülésekre, városnézésekre és az aktív kerékpáros túrákra kerestek tippeket a magyar turisztikai kínálatból. Sikeres volt az Észak-magyarországi, Tisza-tavi és Közép-dunántúli régiók prezentációja is, de Zalakarost, Szigetközt, Hajdúszoboszlót és Budapestet képviselő szolgáltatók is elégedettek voltak.

A szlovákiai turisták érdeklődése az idei nyári szezonban a hazai szlovák üdülőhelyek mellett a közeli országokra összpontosul és a kereslet növekedése a magyarországi desztinációk iránt már most érezhető. Az év első négy hónapjában Szlovákiából 18,4 %-kal több vendég érkezett és a vendégéjszakák száma pedig 20,4 %-kal emelkedett Magyarország kereskedelmi szálláshelyein az előző év azonos időszakához viszonyítva.