Többlettámogatás a diósgyőri várnak

Forrás: turizmus.com

 2018. december 28. 15:38

Több mint 10 milliárd forint költségvetési többlettámogatást ad a kormány a diósgyőri vár további rekonstrukciójára – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

2018 áprilisában megírtuk, hogy hamarosan elkezdődik a diósgyőri vár teljes külső és belső rekonstrukciója. A vizesárok helyreállítására és a hidak újjáépítésre 6 milliárd forintot különítettek el, és a projekt további részeire is biztosítottak egy 5 milliárd forintos keretet. A vár rekonstrukciója a Modern Városok Program keretében valósul meg.

A Magyar Közlöny december 27-i száma szerint a Diósgyőri vár külső és belső rekonstrukciós munkáinak megvalósítására három ütemben további 10,19 milliárd forint költségvetési támogatást biztosít a kormány Miskolc önkormányzatának: 2019-ben 2 milliárd, 2020-ban 4 milliárd, míg 2021-ben 4,178 forint támogatást nyújt a központi költségvetésből.

Újabb jelentős forrást kapott a diósgyőri vár

Fotó: Wikipédia

A diósgyőri várat gondozó miskolci önkormányzat célja az, hogy az épületegyüttes visszakapja középkori kinézetét, és szeretnék elérni, hogy a vár és környéke Közép-Európa egyik jelentős turisztikai központjává alakuljon.