Több mint húszezren a lillafüredi Mikulás-vonatokon

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. december 26. 10:58

Ebben az évben is főleg a gyerekek körében nagy sikere volt a Diósgyőr-Lillafüred között közlekedő Mikulás-vonatoknak.

Az Északerdő Zrt. és a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány immár 16. alkalommal rendezte meg az érdeklődéssel kísért programot. Az erdőgazdaság által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei november 22. és december 16. között közlekedtek és szállították az érdeklődőket a lillafüredi mesebirodalomba. Ebben az időszakban csaknem huszonegyezren utaztak a diósgyőri mikulásvonattal.

A helyszínen pedig interaktív mesejáték várta a gyerekeket. Ezúttal Grincs története, a nagy Ho-ho-ho horgász téli kalandja, valamint az Aranyhaj esküvője került a középpontba. Emellett természetesen a mikulással is találkozhattak a kis vendégek. A huszonöt napos rendezvénysorozatra közel száz szerelvény vitte a családokat és a fiatalokat a programra. A kívül és belül feldíszített vonatok naponta négy alkalommal tették meg az utat Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred között.

Pintyili Gergely, az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója arról is tájékoztatott, hogy a népszerű programsorozat elindítása óta eltelt időszakban közel negyedmillióan utaztak a diósgyőri mikulásvonatokkal.

Díszkivilágítás a Mikulás-vonaton

Fotó: Turizmus.com / Mentusz Károly