Idén sokak kedvence volt a lillafüredi erdei vasút

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. november 20. 11:13

Az Északerdő Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút az idei év végéig összesen 260 ezer érdeklődő turistát szállít. Ez a tavalyi 239 ezer fős utasszámhoz képest, több mint nyolc százalékos növekedést jelent.

„A Bükk egyik különlegességének számító erdei vasút egyre népszerűbb. Szeptember végéig például az előző év hasonló időszakának teljesítményéhez képest mintegy 10 százalékos növekedést értek el az utasforgalomban” – tudtuk meg Vereb Istvántól, a részvénytársaság kommunikációs tanácsadójától.

Az idei eseménynaptárban az Északerdő Zrt. hét saját szervezésű rendezvényt hirdetett a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton, és ezek mellett a Múzeumok Éjszakája országos programhoz is csatlakoztak. A kisvasút (a LÁEV) ebben az évben három alkalommal: a nőnapon, a gyermeknapon és az autómentes napon utazási kedvezményt biztosított az érdeklődőknek. 2018 legnépszerűbbnek ígérkező programja, a Mikulásvonat indítása mág hátra van. Ehhez a társaság a helyszínt, valamint a kis vonatot biztosítja.

Térkép is segíti a kisvasúttal utazó turistákat

Fotó: Mentusz Károly

Az Északerdő Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fejlesztésére állami támogatásban részesült. A projekt részeként a Miskolc-Dorottya utca – Lillafüred – Garadna fővonalon teljesen felújítják a vasúti pályát. Emellett részleges felújítást végeznek a Papírgyár – Mahóca szárnyvonalon.

A tervek szerint az utasforgalmi terek, az állomási felvételi épületek, továbbá a vasútüzemi kiszolgáló létesítmények is megújulnak. A projekt része lesz a járműállomány különböző szintű, de átfogó felújítása is. A fejlesztések előreláthatólag 2020-ra valósulnak meg.

Hangulatos környezetben szállítják az utasokat Lillafüred környékén

Fotó: Mentusz Károly