Tour de Harkány - az ország első 12 órás nemzetközi országúti kerékpár versenye

 2013. július 29. 14:26

Katona Kálmán a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke valószínűleg már javában melegít, az első hagyományteremtő, nemzetközi 12 órás Harkányi Maratoni országúti kerékpárversenyre, hiszen úgy tűnik, idén ő lesz a megmérettetés fővédnöke.

A szeptember 7-ei versenyen bárki elnyerheti a sárga trikót, feltéve, ha eléggé edzett és nem fél kiállni több mint 200 profi magyar, horvát és számos más ország kerékpározóival, a 12,8 km-es körverseny pályán Harkány, Siklós és Máriagyűd között.

Az érdeklődők három kategóriában indulhatnak (profi, amatőr, váltó), amennyiben pedig nem akarnak lekésni a verseny startjáról fontos észben tartani, hogy a felvezetés a szomszédos Horvátországból, Beliscéről indul, 6 órakor. A részvételhez nem árt ismerni a KRESZ általános szabályait és a fejvédő használata is kötelező.

Ezen a hétvégén egyébként az sem fog unatkozni Harkányban, aki a kényelmesebb módját választja a kirándulásnak és a szurkolásnak: a szeptember 6-án, pénteken kezdődő, háromnapos Szüreti Fesztivál keretében jobbnál-jobb programokon vehet majd részt, nem beszélve a gyógyfürdő ötcsillagos szolgáltatásairól. Hogy Magyarországon először itt kerül megrendezésre egy ilyen rangos, nemzetközi verseny, újabb bizonysága annak, hogy déli határunk mentén, Harkányban az elmúlt időszakban újraindult a pezsgés a turizmus és az idegenforgalom terén.