Tourinform-kiválóságok: élő történelem, fiatalos lendület Esztergomban

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 24. 09:00

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A Tourinform Esztergom az egyik legfiatalabb iroda az országosan elérhető csaknem 100 egységet tekintve. A város szívében, a Széchenyi téren, gyönyörűen felújított, műemlék jellegű épületben várják a látogatókat.

Gyönyörűen felújított, műemlék jellegű épületben várják a látogatókat

Fotó: Tourinform Esztergom

Az iroda 2023. júniusában nyitotta meg kapuit, ahol fiatal, nagyon lelkes kollégák látják el a turistatájékoztatást nap mint nap. Rengeteg újdonság szerepel a kínálatban, amelyet a vendégigények figyelembevételével folyamatosan fejlesztenek.

 

Egyediségek, helyi értékek

Az esztergomi irodánál több mint 30 program található a palettán, köztük vannak azonnal és előfoglalás után elérhetők. Az élményeket komplex programajánló brosúra foglalja össze, melyet az irodába betérve, illetve már egyes szálláshelyeken is kérhetnek az érdeklődők.

Az egész évben induló tematikus városi sétákat többnyelvű idegenvezetéssel kínálják, és bakancsos túralehetőség is választható, ha valaki aktívabban szeretné tölteni az időt. A gyereksarokban szezonális színezőkkel és Kajla kiadványokkal várják a gyermekeket.

EGOM termékek, helyi és térségi termelők portékái és a piac ízei is megvásárolhatók

Fotó: Tourinform Esztergom

A látogatók meg tudják itt vásárolni a hivatalos városi EGOM termékeket, helyi és térségi termelők portékáit, újdonságként pedig az új Esztergomi Piac ízei is megjelentek. Mindezek mellett kupon formájában élményajándék is választható.

Fiatalos lendület, véget nem érő ötletek, rengeteg mosoly és elhivatottság – ezek jellemzik a csapat egészét, mely négy főmunkatársból áll.

Színes személyiségek, mindenki más területen mozog otthonosan és másban erős, ez adja a harmonikus együttműködés alapját. Egy valami biztosan közös: a város iránti szeretet, és a cél, hogy minél több látogatónak tudják bemutatni Esztergom élményekkel teli arcát.

A legfiatalabb irodaként az esztergomi tourinformosok célja a legjobb irodák közé emelkedni mind az MTÜ minőségbiztosítási rendszere, mind a vendégek értékelései alapján is.

 

Tourinform-arcélek

A fiatal csapat balról jobbra: Fogarasi Noémi Blanka, Takácsné Dudás Dóra és Miszler Odett

Fotó: Tourinform Esztergom

Takácsné Dudás Dóra, irodavezető

Az esztergomi turisztikai szervezet meghatározó szakembere, aki több mint ötéves szakmai tapasztalattal bír, és kiválóan ismeri a térség turisztikai adottságait. Látogatóközpont-irányítási múltjának köszönhetően személyesen is ismeri a turisták igényeit, és igazi csapatvezetőként viszi előre a csapatot.

Fogarasi Noémi Blanka, turisztikai referens

Az iroda lelkes ügyfélszolgálati munkatársa, a Tourinform határidők és statisztikai táblázatok kezelője. Az elsők között érkezett az újraalakult csapathoz, és azóta is töretlen lelkesedéssel várja a városba érkező vendégeket.

Miszler Odett, turisztikai referens

Az esztergomi csapat abszolút vendégkoordinátora, mindig mosolygós kedvességével, precizitásával és problémamegoldó hozzáállásával minden helyzetet jól kezel. Nem is lehetne más, mint a programfoglalás és a szervezés felelőse a csapatban.

Partos Ábris, turisztikai referens

A számok és a fotók világában mozog rendkívül otthonosan, az iroda gyakorlatias munkatársa, aki a partneri kapcsolatok ápolását is végzi. Szabadidejében gyönyörű képeket készít.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Esztergom híres gazdag történelmi és kulturális értékeiről. A nemzetközileg is jelentős Várhegy és a megújuló Esztergomi Bazilika kihagyhatatlan látnivaló, azonban érdemes a város szívébe, a Széchenyi térre is ellátogatni, hiszen nemcsak, a Tourinform iroda helyszínéül szolgál, de a műemlék jellegű épületek történelmi hangulata, a megújult környezet és teret körülölelő gasztronómiai egységek színes kínálatukkal maradandó élményeket rejtenek.

A Várhegy és a megújuló Esztergomi Bazilika kihagyhatatlan látnivaló

Fotó: Tourinform Esztergom

Családok számára a többszörösen díjazott Duna Múzeum, az interaktív ásvány- és őslénykiállítást felvonultató Geoda, valamint a térségben egyedülálló Kresztergom Park a leginkább kedvelt állomások. Nemrég pedig a Görparkot is átadták.

Az Aquasziget Esztergom élményfürdő szinte minden korosztály számára népszerű választás élménymedencéi, csúszdái és wellness-pihenő részlege miatt.

Az új Esztergomi Piac valóssággal berobbant a város és a látogatók életébe tavaszi megnyitása óta.

Különleges hangulata, gasztronómiai kínálata és az árusok miatt abszolút központi helyszín lett.

 

2023-ban kihagyhatatlan

A történelem most tényleg megelevenedik a városban, az Élő történelem program során.

A régmúlt kultikus alakjai tűnnek fel a városi séta alkalmával, felidézve a helyszínek eseményeit.

Senki ne lepődjön meg, ha valamelyik ikonikus alak megszólítja az utcán.

Tavaszi megnyitása óta az Esztergomi Piac minden hónapban tematikus programokkal készül, a gasztronómia kedvelői, a különleges programot keresők, a gyermekkel érkezők és a klasszikus piacot előnyben részesítők számára is vonzó célpont.

Tavaszi megnyitása óta az Esztergomi Piac minden hónapban tematikus programokkal készül

Fotó: Tourinform Esztergom

Az év végéhez közeledve az Adventi hétvégék kerülnek reflektorfénybe, amelyekre a tavalyi évhez hasonlóan idén is rendhagyó programokkal készülnek. Meghittség, közösségi élmény jellemezni majd Magyarország első városának ünnepi hétvégéit.