Tündérmező újabb bemutatkozása a Balatoni Nyáron

 2013. július 16. 16:59

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által menedzselt Tündérmező területi megyei márka újabb bemutatkozása történt meg a hétvégén a Balatoni Nyár 2013 műsorában az m1 televízióban.
false

A megye gasztronómiája, kultúrája és eredetvédett pálinkái, turizmusa, valamint maga a megyei márkaépítés volt a téma. A július 13-14-i hétvégén, a Balatoni Nyár 2013  műsorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gasztronómiáját népszerűsítő beszélgetés során Krivács András és Szoboszlai Gyula mutatta be a megye ezen értékeit. Megtudhattuk Oláh István a megyei fejlesztési ügynökség ügyvezetőjétől, mi is ez a területi brand, és bemutatták Csutkai Csaba Tündérmező fotóit is, amely egy formabontó receptkönyv formájában jelent meg nemrég. Katona Ilona a megye eredetvédett pálinkáiról és a pálinkaturizmusról beszélt, amely Tündérmezőnek szintén fontos kulináris értéke.

A Tündérmező elnevezés Móricz Zsigmondtól származik, aki az alábbiakat írta a területről: „Az országnak ez a legtávolabbi része, az egész ország legcsodálatosabb darabja: a történelmi Magyarországnak utolsó tündéri mezeje."