Turisztikai eszmecsere Gyomaendrődön

Forrás: turizmus.com

 2015. július 23. 17:18

Gyomaendrőd és térsége turizmusfejlesztési lehetőségeinek megvitatása egyeztető fórumot tartottak a helyi önkormányzat és a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület (GYÜSZ-TE) közös szervezésében július 22-én.

A meghívottak között nemcsak a helyi turizmusban közvetlenül vagy közvetve érdekelt szereplők voltak jelen, hanem a térség turizmusára alapozó további szolgáltatók is. Ennek jelentősége, amint az a fórumon is elhangzott, hogy a turizmus területén az együttműködést és a partneri viszonyok kialakítását nemcsak a városon belül szükséges fejleszteni, hanem a környező települések és azok szolgáltatói közötti kapcsolatépítésnek is legalább ilyen fontos szerepe van.

 

A nyitó előadásban Tímár Imre, a GYÜSZ-TE elnöke felidézte a szervezet történetét és kitért az elmúlt három évben tapasztalt partneri együttműködések minőségére is. Kiemelte, hogy mostanra a város turisztikai „életciklusa" elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor egy a jelenleginél is szélesebb körű együttműködésre van szükség a továbbfejlődés érdekében.

Nagyné Perjési Anikó, a GYÜSZ-TE egyik alapító tagja röviden ismertette, milyen lehetőségek és előnyök rejlenek a közös tevékenykedésben. Szarvas Ildikó TDM-menedzser előadásából a helyi turisztikai szervezet szerepéről és eredményeiről kaphattak átfogó képet a résztvevők.

A fórum vendégelőadója, Magyarics Gábor, a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere a saját városának példáján keresztül mutatta be a helyi turisztikai együttműködésben rejlő lehetőségeket és azok eredményeit.

A fórum zárásaként Toldi Balázs polgármester az önkormányzatok turizmusban betöltött szerepéről és feladatairól, valamint Gyomaendrőd jövőbeli turisztikai lehetőségeiről tartott előadást. Utóbbi kapcsán kihangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzat támogatása és a helyi turisztikai szervezet jelenléte önmagában még kevés ahhoz, hogy széles körű fejlődést biztosító eredményeket lehessen elérni.

Az estébe nyúló programot záró állófogadáson a jelenlévőknek lehetőségük adódott arra, hogy kötetlenebb formában is megvitassák javaslataikat a jövőbeni konkrét lépéseket illetően.