Újranyit a siófoki műjégpálya, Almádiban is rajtol a szezon

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. december 13. 15:11

Alulmaradt a hétvégi vihar elleni küzdelemben, de december 14-én délelőtt már újra fogadja a korcsolyázókat a siófoki műjégpálya.

„Alighogy megnyitottuk a hajóállomási jégpályát, már le is kellett zárnunk, a hétvégi szélvihar ugyanis Siófokon is komoly károkat okozott, és ennek lett egyik áldozata pálya is” – írta december 12-i Facebook-bejegyzésében Siófok polgármestere.

Lengyel Róbert emlékeztetett: a városban nyolc helyen volt szükség kármentesítésre, ennek során a partközelben kiépített jégkikötő palánkjának helyreállítása is komoly munkát adott a szakembereknek.

A hétvégi szélvihar helyenként megrongálta a Siófoki pályát

Fotó: Siófoki önkormányzat

A Fő téren álló, 2,5 méter magas élőfenyő azonban ellenált a 105 kilométeres viharnak, így most ott áll, és hirdeti a karácsony közeledtét.

Előreláthatóan december 14-én délelőtt már újra birtokba vehetik a jégpályát – tudtuk meg az önkormányzat Kommunikációs és turisztikai osztályának vezetőjétől. Mint azt korábban megírtuk, december 10-én Siófokon is megnyílt a Jégkikötőnek nevezett műjégpálya, ahol a jövő év februárjának közepéig az iskolások és óvodások ingyen korcsolyázhatnak.

Almádiban az aranyvasárnapon rajtol a koriszezon

Fotó: Almádi  önkormányzat

Balatonalmádiban aranyvasárnapi ajándékként adják át a téli sport kedvelőinek a műjégpályát. A Vesselényi strand előtti téren – ahol nyáron az óriáskerék állt – egy ingyenesen használható, 30x18 méteres pályát alakított ki az önkormányzat.

Az időszakos sportlétesítmény mellé telepített faházakban kürtőskalácsot, sült gesztenyét, forró teát és kávét kínálnak az árusok.

Kapcsolódó cikkek