Ünnepi programokkal zárja az évet a keszthelyi Festetics-kastély

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. december 26. 13:02

Hétfőtől csütörtökig változatos programok várják a vendégeket a kastély északi szárnyában, a nagy bálteremben és a parkban pedig komoly- és könnyűzenei koncerteket is tartanak.

December 27-én, hétfő délelőtt megnyitja az északi szárny kapuit a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, és négy napon át ismét látogatható lesz a különleges enteriőrjéről híres Velencei tükörterem, valamint a főúri lakosztályokba is bepillanthatnak az érdeklődők. Ugyancsak hétfőtől vehetik birtokukba a gyerekek a kis báltermet, ahol egy varázslatos játszóházban tölthetnek el akár négy-öt órát. A kastélyparkban téli ízek várják az ínyenceket, a Helikoni Éjszakák című program keretében pedig korhű ruhába öltözött tárlatvezetők kalauzolják a vendégeket.

A Festetics-kastély Fehér tükörterme

Fotó: keszthelyiprogram.hu

December 27-én délután Pekár Zsuzsanna hegedű- és Farkas Berta zongoraművész ad koncertet a kastélymúzeum nagy báltermében, a kastélyparkban pedig este fél 7-kor a Vagabond Trió mutatkozik be. Kedd este a nagy bálteremben az Anna &RichArt Music művészei, Marton Anna énekes és Kovács Richárd zongoraművész lép pódiumra, a kastélyparkban pedig a Babos-Piller jazz duó koncertje ígér maradandó élményt.

Szerdán este Dörnyei Roland zongorakoncertjére és a BB Duo együttes műsorára várják a vendégeket. December 30-án a nagy bálteremben Németh Bálint tenorista és Farkas Berta zongoraművész lép fel, a parkban pedig a SaxBeatz(DJ+live szaxofon mutatja be műsorát. Január 1-jén újévi koncert várja a zenekedvelőket a kastély báltermében, majd ugyanott a hévízi Happy Dixieland Band gondoskodik a jó hangulatról.