Várfalmászó Verseny Egerben

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 27. 10:26

2017-ben 16. alkalommal kerül megrendezésre az Egri Várfalmászó Verseny. A rendezvény célja, hogy a sportteljesítményt összekapcsolják a mászó életérzéssel.

A közösségépítés mellett kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalabb generációkra is. A „mászó világban" az utánpótlás-nevelés nem az eredmények hajszolásáról szól, hanem a közös sikereken és minőségi élményeken való osztozásról.Ezt képviseli az Egri Várfalmászó Verseny is.

A versenyen a mászás felső biztosítással történik. A selejtezők során a versenyzőknek két utat kell teljesítenie. Az utak megmászására 7 perc áll rendelkezésre, amelynek leteltekor a mászót leszólítjuk a falról. A mászóidő lejárta után minden esetben 3 perc átszerelési idő következik.

A verseny hétvégéjét számos színes program kíséri: a verseny ideje alatt várlátogatás, izgalmas mesék Eger történelméről, városi andalgás valamint este a Szépasszony völgy pincéinek felfedezése várható. Versenyidőn kívül pedig lehetőség nyílik a mászó utak kipróbálására, ezzel is bátorítva a sportmászásban még járatlan érdeklődőket.

2015-ben már 83 nevező, 2016-ban pedig 120 fő, idén pedig több mint 160 versenyző áll Eger vár falához.

Kapcsolódó cikkek

Zalai Teríték

2017. augusztus 22.