Virtuális kirándulások a Kassa Régióban

Forrás: turizmus.com

 2020. május 15. 15:58

Összesen 250, túlnyomórészt a Kassa Régió (KRT) területén található látványosságot, UNESCO emlékhelyet járhatunk be virtuális kiránduláson a régió turisztikai irodája legfrissebb fejlesztésének köszönhetően.

Lenka Vargová Jurková, a KRT ügyvezetője elmondta, így kívánnak reagálni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre.

Sokak számára a szabadidő jelenleg főleg otthon zajlik, éppen ezért fontos hogy interaktív tartalommal töltsék meg – mondta az ügyvezető.

Igaz, hogy egy virtuális séta soha nem pótolja az élő, valóságos élményt, de remélik, hogy ez az eszköz is kellő inspirációt nyújt mind a szlovák, mind a külföldi turistának a jövőbeni személyes utazásaikhoz.

A virtuális séták megalkotói úgy gondolják, hogy ezek a „kirándulások” kiváló segédanyagok lehetnek a tanárok számára is,  a tananyag érdekes kiegészítéseként.

A virtuális séták weboldala

Fotó: unesconadosah.sk

A virtuális séták a www.unesconadosah.sk weboldalon található, ez mind olyan útvonal, amely a Kassáról autóval mintegy 100 perc alatt elérhető UNESCO emlékhelyeket helyezi előtérbe.

Lenka Vargová Jurková ezenkívül ajánlja a szervezet saját honlapját is, a www.kosiceregion.com-ot, amelyet számos virtuális sétával bővítettek, hogy a látogatók további érdekes helyszínekre bukkanjanak Kassa megyében.Jelenleg azon dolgoznak, hogy a virtuális séta funkció a Košice Región mobilalkalmazásban is használható legyen.Jelenleg azon dolgoznak – folytatta a szakember –, hogy még érdekesebb módon tálalhassák a virtuális sétákat. Elkészült már egy kiszínezhető oktató térkép is, amely letölthető a  www.kosiceregion.com weboldalról, továbbá kinyomtatható, és az összerakás után egy kapunk egy tetszetős, hasznosan alkalmazható, 40 x 90 cm-es felületet. A térkép egyrészt ötvözi a tanulást és a kreatív tevékenységet, miközben érdekes, eddig talán kevésbé ismert helyszínekre kalauzolja készítőjét.