Visszatér Debrecenbe a Színházak Éjszakája

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 12. 12:29

Idén is izgalmas programokkal várja nézőit a Színházak éjszakáján a Csokonai Színház. Szeptember 16-án 18 óra 30 perctől Kiss Gergely Máté és csapata gólyalábas vásári komédiájával indul az este a színház épülete mögött.

A homlokzati erkélyen először a színház énekkari tagjaiból alakult jazz formáció lép fel, majd az évad egyik fontos zenés produkciója, A Lutherek néhány dala hangzik el a főszereplők, Nagy Kíra és Biri Gergely tolmácsolásában.

Az Ady parkban láthatják A pad című performanszot 20 óra 30 perctől. A szerelmi történet főszereplői Kubik Anna és Csikos Sándor, de az ominózus padon helyet foglal majd a társulat szinte valamennyi tagja.

Két nyílt próbára juthatnak be az érdeklődők: Visky Andrej rendező a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett drámapályázat nyertes pályaműve, a Menekülők próbáit tartja a nagyszínpadon, míg a karteremben maga a zeneszerző, a Virtuózokból jól ismert Szüts Apor és Gemza Péter rendező próbálja A hallei kirurgus című operát, amely Georg Friedrich Händel életébe enged bepillantást. Mindkét próbára 20 és 21 órától ülhetnek be a nézők.

Egyéb utak is vezetnek a színfalak mögé, akár a pincétől a padlásig. Mészáros Ibolya, Janka Barnabás és Mercs János színművészek 19, 20 és 21 órától tartanak színházbejárást. Megmutatják, hogyan működik a forgószínpad, a zsinórpadlás, sőt azt is, hogy miként jutnak le a zenészek a zenekari árokba és hogy milyen ruhacsodákat rejt a jelmeztár labirintusa.

A Színházak éjszakája rendezvénysorozat gólyalábas vásári komédiával kezdődik a színház épülete mögött

 

Személyes hangulatú, interaktív beszélgetésen vehetnek részt mindazok, akik a Hogyan nevezzelek? szereplőivel találkoznak 19 óra 30 perctől a nézőtéri büfében.

Este 8-tól és 9-től Rivaldafényben a néző! Katona Gábor, a színház koreográfusa (Camille, Csikóink; Kőműves Kelemen, Jadviga párnája, Made in Hungária) mozgástréningjén önmagunkra vethetünk egy pillantást, sok-sok humorral, de hogy milyen módon, az maradjon meglepetés! Fontos tudni, hogy a Színházak Éjszakája ezen programja azokat is várja, akiknek egy fekvőtámasz is komoly kihívást jelent.

A Színházak Éjszakája 600 Ft-os belépőjeggyel látogatható. Az érdeklődők karszalagot kapnak, amellyel valamennyi program megtekinthető. A nyílt próbákra, Katona Gábor mozgástréningjeire, a beszélgetésre valamint a színészek vezette színházbejárásokra a szervezők csak korlátozott számú jelentkezőt tudnak fogadni, így a résztvevők érkezési sorrendben juthatnak be ezen eseményekre.

További információ: http://csokonaiszinhaz.hu

Kapcsolódó cikkek

Debrecen-Moszkva közvetlenül

2017. augusztus 31.