A gin ismét népszerűségre tör!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. október 17. 13:07

Talán nincs is még egy olyan megosztó ital, mint a gin. Ahogy népszerűségét, úgy a vele kapcsolatos ambivalens érzéseket is leginkább annak köszönheti, hogy egyik legismertebb fogyasztási módja a gin-tonic.

Újra felfedezik maguknak az emberek

Egy kis csendesebb időszakot követően azonban ismét egyre keresettebbé válik. A Prémium Italnagykereskedés Online gin választékában pedig a legfinomabb változatokat kortyolhatják az ínyencek.

A fellendülés is pontosan annak köszönhető, hogy immár nem a tonic-kal kevert változat vonzza az érdeklődőket, hanem önmagában ez a különleges nedű, amely igenis megérdemli az önálló kóstolást is. Azok, akik elég bátrak ahhoz, hogy tegyenek egy próbát ezzel a különleges itallal, többé nem fordulnak el tőle, s elismerik, hogy megéri az élmény a nekifutást ennek a kalandnak. De mit nyújthat a gin, amitől népszerűsége ismét az egekbe tör?

 

Egy kis gin kisokos, hogy képben legyél

Ahogy története is változatos képet mutat, pontosan úgy megy át változásokon napjainkban a fogyasztása. Ez a vodkához hasonlóan elkészülő szesz malátázatlan gabonaalapú desztillált etanol alapokon nyugszik, de mielőtt a palackokba, s ezt követően a poharakba kerülhetne, minimum még egy további desztillációs folyamaton esik át. Pontosan ez az újrapárlás az a lépés, aminek azt a páratlan ízélményt köszönheti, ami miatt újra a figyelem középpontjába került. Ugyanis ennek során adják hozzá azokat a növényeket, illetve fűszereket, amelyek igazán egyedivé teszik. A boróka minden gin fontos hozzávalója, de emellett számos különféle fűszerrel bolondítják meg.

Talán nincs is még egy olyan megosztó ital, mint a gin

Fotó: premiumitalnagyker.hu

Tisztán vagy nem tisztán?

Ahogy említettük, az igazi ínyencek körében dívik, hogy magában kortyolva fogyasszák, de mind a mai napig sokan alapvetően koktél alapanyagként tartják számon. A pikáns, fűszeres ízvilág nagymestereit keresve érdemes a legnagyobb márkák közül szemezgetni. Javasoljuk többek között a Hendricks, a Knut Hansen és a Lavender Tihany gineket kipróbálásra. Ha már végre levetkőzzük a szinte kötelező tonic-kal való párosítást, s hajlandóak vagyunk adni egy esélyt az italnak, akkor érdemes a legmagasabb minőséget képviselő márkák közül válogatni.

Mivel igazi kaland kóstolgatni ezt a páratlan ízvilágú nedűt, ha megvan a kellő érdeklődés és nyitottság, ezért ajándéknak is nagyon jó ötlet, de természetesen az otthoni bárszekrényből sem hiányozhat egy-két üveg.

 

Hogyan szervírozzuk?

Azok, akik ismerik már a gin páratlan ízét, tudják, hogy megéri önmagában felszolgálni. Ez azt is jelenti, hogy a jégkockát is érdemes hanyagolni annak érdekében, hogy elkerüljük a felesleges felhígulást.

Természetesen abban az esetben, ha ragaszkodunk a jéghideg italhoz, nem ördögtől való elcsábulni a jégkockák iránt sem, a legbiztosabbra pedig akkor mehetünk, ha saját élményeinket követve döntünk ebben a kérdésben is. Készen állsz arra, hogy te is megízlelj egy finom gint? Akkor nézd meg a kínálatot!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.