Hatékony felkészülés az álláskeresésre

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. június 06. 15:28

Megérkezett a nyár, ilyenkor mindenki a pihenésre, az utazásra helyezi a hangsúlyt. Tökéletes alkalom arra, hogy szabadidőnkben megtervezzük a következő időszak teendőit. Sokan ilyenkor döntik el, hogy ideje munkahelyet váltani vagy éppen emelni az álláskeresés intenzitásán.
A folyamatban egy szakember is nagy segítséget jelenthet.

 

Egy tréning a sikerhez is hozzásegíthet

A sikeres váltás, elhelyezkedés kulcsa a megfelelő stratégiai és eszköztár előkészítése. Ebben a CV Shark önéletrajz szolgáltatása is nagy segítséget jelenthet, de ezenkívül az egész folyamathoz megadhatja a vállalat a szükséges támogatást.

Egy álláspályázat tréningjük ugyanis kitér minden olyan területre, teendőre, amire az álláskeresés során találkozni fogunk. Egy komplett tudásanyaghoz férhetünk hozzá, ami mögött hatalmas tapasztalat áll. Korábbi pályázati anyagokat is megtekinthetünk, amiből inspirálódhatunk, tanulhatunk. A videós anyag segítségével még több tudásra tehetünk szert, valamint élő online kiscsoportos alkalmak során a pályázati anyag elkészítésében is segítenek.

Sokan nyáron döntik el, hogy ideje munkahelyet váltani

Fotó: Ingyenes stock fotó

 

A teljes tréning folyamata mindössze pár lépésből áll. Az első természetesen az, hogy a tréninganyagot feldolgozzuk. Több útmutató, tudásanyag, oktatás, videós és szöveges oktatóanyag érhető el.

A következő lépés az egyik legfontosabb "fegyver" elkészítése: az önéletrajz és a kísérőlevél vázlata. Utána a szakemberrel közösen történik az újraírás és a finomhangolás online műhelymunka keretein belül.

Ezt követően a pályázati anyag véglegesítésre kerül sor, és utána már nincs más hátra, mint a kinézett pozíciók megpályázása, a sikeres jelentkezések teljesítése. Ezzel a módszerrel piacképessé tehetjük a pályázati anyagot, megnyerően kommunikálhatunk, és az interjúkra is be fogunk jutni.

 

Felkészülés és az önéletrajz fontossága

Az önéletrajzírás ma már szinte egy külön iparágnak számít. Jobb elfelejteni a sablonos megoldásokat, azt, hogy valahonnan letöltünk egy mutatós, dizájnos alapot, ahol csak az adatokat kell kitölteni és "kész is vagyunk". Ezek az önéletrajzok jól néznek ki, de egyáltalán nem hatékonyak.

A kísérőlevélről is sokan elfeledkeznek, csak akkor küldenek, ha kötelező, és általában akkor is valami sablonosat, pedig hatalmas erő rejlik benne. Egy jól összeállított levél meggyőzheti a HR-est arról, hogy érdemes minket behívni bennünket egy interjúra.

A tréning során visszanézhetjük a korábbi műhelymunka alkalmakat is, hogy hogyan történik egy hatékony önéletrajz elkészítése, megírása.

 

Nem szabad halogatni

Nem kell, hogy az álláskeresés, a váltás több, mint 6 hónapon át tartson. Egy jól felépített stratégia segítségével sokkal több interjúra fogunk bejutni. A tárgyalásokra is alaposan fel kell készülni, hogy minden kérdésre magabiztosan tudjunk válaszolni. A bértárgyalás is egy fontos része az álláskeresésnek, így erre is hangsúlyt kell fektetni.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.