Milyen rövidítéseket használnak a vaperek?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. március 04. 15:33

Az elektromos cigaretták az elmúlt években egyre nagyobb népszerűséget mutatnak. Ez egyáltalán nem nagy meglepetés, pláne, ha megnézzük, hogy mennyivel előnyösebb és egészségesebb, mint a hagyományos dohánytermékek.

Ha valaki szeretne belépni az e-cigi világába, jobb, ha felkészül az egyedi "nyelvjárásra", amit a vaperek használnak.

 

Gyakran használt kifejezések a vaperek között

Ma már a különböző kiegészítők, koncentrátumok és eszközök beszerzése egyszerűen megoldható. A Liquid-Aroma.hu oldaláról liquid, aroma egyaránt rendelhető, valamint minden olyan termék is, amire szükség lehet az elektromos cigarettázáshoz. A válogatás során azonban jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mi mit jelent. Kezdjük a sort a már említett liquiddel, ami tulajdonképpen magát az aromát, koncentrátumot jelenti, amit a készülékbe fogunk tölteni. Ez adja az ízt, a gőzt, ezt fogjuk "elszívni" a gyakorlatban.

Számtalan rövidítés létezik az elektromos cigaretták világában

Fotó: liquid-aroma.hu

 

Számtalan verzió, ízvilág létezik belőle, amelyeket felsorolni is lehetetlen lenne egyetlen cikkben, mivel mire befejeznénk a sort, addigra meg is jelenik valami újdonság. Ha pedig készülék, akkor ott vannak a benne található alkatrészek is. Az egyik legfontosabb a porlasztó, ami a liquidet alakítja gőzzé. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, huzalra is szükség van, amit a készülék fog felmelegíteni. Ez pedig a tankban helyezkedik el a liquiddel együtt.

Az aromákhoz szükség van úgynevezett alapfolyadékokra is. Kettővel fogunk találkozni: a PG és a VG. Előbbi a propilén-glikol rövidítése, utóbbi pedig a növényi gliceriné. Mindkettőre szükség van ahhoz, hogy az aromákat megfelelően tudjuk kiélvezni. Azonban nem mindegy, hogy melyiket milyen arányban használjuk. Minden egyes liquidnél fel van tüntetve a PG-VG arány, amit érdemes betartani, ha el akarjuk kerülni a kellemetlen ízeket, élményeket. Persze kísérletezni szabad, de csak mértékkel ajánlott.

 

Rövidítésekből nincs hiány

Ahogy egyre jobban beleássuk magunkat a témába, azt fogjuk észrevenni, hogy a vaperek imádnak mindent rövidíteni. Ez persze a mindennapokban nagyon hasznos tud lenni, gyorsabb és egyszerűbb lesz a kommunikáció, de külső szemmel nagyon ijesztőnek és idegennek hathat. Csak a tankok esetében is olyan rövidítésekkel találkozhatunk, mint az RDTA, RTA, RSA, RDA és RBA. Ezek mind egy-egy kialakítást, működési és/vagy felépítési mechanikát jelölnek.

 

Nem kell megijedni

Ugyan elsőre sok lehet ez a rengeteg kifejezés, rövidítés, de ahogy megtesszük az első lépéseket, az ismerkedést a "vape szótárral", úgy válik egyre könnyebbé a folyamat. Hamarosan már azt is tudni fogjuk, mi az a VariWatt vagy VariVolt egy-egy készülék esetében. Ezek egyébként a teljesítmény variálhatóságát jelölik. Vannak olyan készülékek, amelyeket box-modnak neveznek, mivel ezekben újratölthető akkumulátor is található alapból. Akkumulátortöltőre is szükség lesz a mindennapokban, hogy az elektromos cigarettázás kényelmes legyen.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.